Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αισχρή κινδυνολογία για να αποσπάσει ψήφους και συναίνεση

Συνεχίστηκε και χτες η προπαγάνδα περί «αποσταθεροποίησης της χώρας», αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις εκλογές του Νοέμβρη

Την καταδίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιβάλλει η προσπάθεια των δύο, με την αρωγή των αντιλαϊκών συμμάχων από το εξωτερικό, να στήσουν ψευτοκαβγά γύρω από το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης στις 7 Νοέμβρη.

Η εκλογολογία κλιμακώνεται στο φόντο της δημοσιοποίησης χτες της έκθεσης για την οικονομία που συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδας, προαναγγέλλοντας ένταση της λιτότητας και των αντιλαϊκών μέτρων. «Η κυβέρνηση (...) σκέφτεται, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις που κατατίθενται και αποφασίζει, πάνω στην πορεία την οποία έχει χαράξει η ίδια» σχολίασε ο Γ. Πεταλωτής, υποδεχόμενος το περιεχόμενο της έκθεσης.

Η ΤτΕ θεωρεί «ακρογωνιαίο λίθο οποιασδήποτε προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής», την παραπέρα συρρίκνωση των δαπανών με «μέτρα μόνιμου χαρακτήρα», όπως η καρατόμηση μισθών, συντάξεων, τα μαζικά λουκέτα και οι συγχωνεύσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις, στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Παιδεία, η εκχώρηση κι άλλου ζωτικού χώρου στην πλουτοκρατία.

Συντηρώντας την κατάπτυστη κινδυνολογία περί «αποσταθεροποίησης της χώρας», αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις τοπικές εκλογές, το πρωθυπουργικό γραφείο διένειμε χτες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου σε συνεργάτες του, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ επιδιώκει «να σταματήσει η πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας (...) να εξυπηρετηθούν και αφανή συμφέροντα που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές που φέρνουμε στη χώρα».

Ο ίδιος, διαβλέπει κίνδυνο «να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας», καταλογίζει σε όποιον αμφισβητεί την κυρίαρχη αντιλαϊκή στρατηγική πρόθεση να καταλυθεί η «σημερινή σταθερότητα αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας» και καταλήγει λέγοντας ότι «αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Αναμασώντας τα ίδια ψευτοδιλήμματα και με στόχο να πολώσει δικομματικά το πολιτικό σκηνικό, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, μιλώντας χτες στο «Mega», είπε προκλητικά ότι «πιστεύουμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά ότι ο ελληνικός λαός, στην συντριπτική του πλειοψηφία, στηρίζει την προσπάθεια και διάσωσης και ανόρθωσης και αναμόρφωσης της χώρας».

Ο ίδιος, επανέφερε ζήτημα πρόωρων εκλογών, αν το ΠΑΣΟΚ εκτιμήσει αρνητικά γι' αυτό το αποτέλεσμα του Νοέμβρη, κάνοντας λόγο για «εθνική τραγωδία αν η χώρα μπει σε συνθήκες αστάθειας». Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, από τη Θεσσαλονίκη κάλεσε το λαό να συνυπογράψει και με την ψήφο τη σφαγή του, «για να βγει η χώρα ισχυρή, να διαφυλάξουμε δηλαδή την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα».

Πιο θρασύς όλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε χτες ότι αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα θα ανεβούν τα spreads(!), ζητώντας από το λαό να ψηφίσει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της ΝΔ, απαντώντας στον Γ. Ραγκούση, ο Αν. Λυκουρέντζος, έκανε λόγο για συμπεριφορές «οι οποίες καθιερώνουν πρότυπα αυταρχισμού και αλαζονείας στη δημόσια ζωή της χώρας».

Ωμή παρέμβαση από «εταίρους»

Τους εκβιασμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση για να αποσπάσει τη λαϊκή ψήφο στις τοπικές εκλογές, σπεύδουν να συνδράμουν οι ιμπεριαλιστικοί εταίροι, με πρώτο το ΔΝΤ. Στελέχη του Οργανισμού απέρριπταν με διαρροές κάθε προσφυγή στις κάλπες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να συνεχίσει με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μην «εκτροχιαστεί» το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωναν ότι μια πιθανή προσφυγή στις κάλπες «θα ακύρωνε από μόνη της το μνημόνιο», υπονοώντας εκβιαστικά ότι η χώρα θα κινδυνέψει με χρεοκοπία. Στο ίδιο μήκος κύματος, έλεγαν ότι το «πρόγραμμα» του μνημονίου «θα ανατραπεί», ακόμα και αν υπάρχει μια μικρή προεκλογική περίοδος. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα επισκεφτεί την Αθήνα ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, προκειμένου να αβαντάρει το αντιλαϊκό έργο.

Το χαρτί του μηνύματος που θα εκπέμψουν οι εκλογές του Νοέμβρη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, προσπάθησε να παίξει και ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, δηλώνοντας χτες: «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει κινητοποιηθεί διεθνώς ένα σύστημα κρατών το οποίο να συμβάλλει, να συνδράμει με λεφτά των φορολογούμενων εκείνων των κρατών, προκειμένου αυτή η χώρα να σταθεί όρθια, να μπορέσει να διασωθεί και να υπάρχει στην Ελλάδα ένα πολιτικό περιβάλλον, μία αντιπολίτευση η οποία παίζει σαν να είναι ένα πολιτικό παιχνίδι τη συμμετοχή της σε αυτή όλη την προσπάθεια, δεν είναι έτσι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ