Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

ΕΙΠΕ Ο Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:...«Η κυβέρνηση έχει πάρει λάθος ρότα και πρέπει να πειστεί ότι έχει πάρει λάθος δρόμο. (...) Συνεπώς, η λανθασμένη διαπραγμάτευση και το κακό αποτέλεσμα ήταν αποτέλεσμα κακής κατανόησης του ελληνικού προβλήματος από την ελληνική διευθυντική ελίτ(...) Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έσφαλε στις επιλογές της αναφορικά με το μνημόνιο. Επρεπε να αρκεστεί σε καθαρά ευρωπαϊκή συζήτηση (...). Επομένως για τον ΠΑΣΟΚο υποψήφιο του ΣΥΝ, δεν ασκούσε και ασκεί η κυβέρνηση αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά πήρε λάθος δρόμο, έσφαλε. Τώρα αν αυτή την πολιτική την είχε και στο προεκλογικό της πρόγραμμα που στηρίζει ο Α. Μητρόπουλος, σ' αυτό λέει ότι θέλει να τη διορθώσει, να το εφαρμόσει γιατί ξεστράτισε, (τα ίδια λέει και ο ΣΥΝ), αυτό πασχίζουν να συγκαλύψουν, για να πάρουν ψήφους απο το λαό και να τις ξαναστείλουν στο ΠΑΣΟΚ.

***

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: «Εχω μεγάλη διοικητική εμπειρία σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις επί 35 χρόνια. Ημουν στα διοικητικά συμβούλια επαγγελματικών οργανώσεων, είμαι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της αστικής εταιρείας "Αρκτούρος", ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Ενωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης. Εχω πολύ μεγάλη διοικητική εμπειρία και έχω μάθει να αξιοποιώ τις δυνατότητες των συνεργατών μου». Ο Μπουτάρης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Θεσσαλονίκης, ομολογεί ότι αντιλαμβάνεται το δήμο σαν επιχείρηση που πρέπει να διοικηθεί. Ο ίδιος δηλώνει γνώστης της καλής διοίκησης επειδή έχει θητεύσει σε επιχειρήσεις, όντας επιχειρηματίας. Ξέρει δηλαδή από έσοδα, έξοδα και κέρδος. Ξέρει από ελαστικές σχέσεις απασχόλησης και απολύσεις για να ισοφαρίσει τους ισολογισμούς των επιχειρήσεών του. Με τον ίδιο τρόπο σκοπεύει να διαχειριστεί και το δήμο. Μόνο που εδώ τα έσοδα προέρχονται από το χαράτσωμα των εργαζόμενων δημοτών και τη φορολόγησή τους, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, για να έχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα (καθαριότητα κ.ά.). Αύριο, με τον ίδιο τρόπο, σαν καλός επιχειρηματίας θα διαχειριστεί - αν εκλεγεί - την Υγεία και την Παιδεία, που περνάνε στους καλλικρατικούς δήμους. Απολύσεις, χαράτσια, τσακισμένες εργασιακές σχέσεις, μπίζνες για τις μεγαλοεταιρείες περιμένουν το λαό της Θεσσαλονίκης αν ψηφίσει τον Μπουτάρη, ή τον Γκιουλέκα, ή τους άλλους υποψήφιους - αναχώματα, όπως έγινε και με τον προηγούμενη δημοτική αρχή. Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για ν' ανοίξει δρόμος με προοπτική.

***

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: «Η προσφορά μέσα από τον χορηγικό θεσμό μπορεί να στηρίξει πολύ αποτελεσματικά το έργο του δήμου και πιστεύω ότι οι πολίτες, ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια, θα προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν όταν δουν ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες». Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο δήμο της Θεσσαλονίκης ανοίγει από τώρα λίστα χορηγών για το έργο του δήμου, για το οποίο λέει ότι αν είναι σοβαρό, θα δελεάσει τους επιχειρηματίες. Τί εννοεί όμως όταν λέει «σοβαρό» έργο; Προφανώς αναφέρεται σε δράσεις που ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες - χορηγούς, οι οποίοι, ως γνωστόν, δεν χαραμίζουν τα λεφτά τους σε «επενδύσεις» που δεν έχουν άμεσο ή έμμεσο κέρδος. Ακόμα και αν αυτές σχετίζονται με τη φιλανθρωπία ή τη χορηγία, που στόχο έχουν να εξωραΐσουν την εργασιακή εκμετάλλευση και να παρουσιάσουν τον επιχειρηματία - εργοδότη σαν φίλο και όχι σαν αντίπαλο του εργαζόμενου. Για τον Μπουτάρη, σύμμαχοι είναι οι επιχειρηματίες. Μια δημοτική αρχή που βλέπει «διέξοδο» στα προβλήματα του λαού μέσα από τη δράση και τις επενδύσεις του κεφαλαίου, όποιον χαρακτήρα κι αν έχουν αυτές, βρίσκεται αντικειμενικά απέναντι από το λαό και τις πραγματικές του ανάγκες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org