Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10806

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επείγουσα και επιτακτική η ουσιαστική προστασία των ανέργων

Πρόταση νόμου με τον τίτλο «Αμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών» κατέθεσε χτες σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κλιμακώνοντας τις παρεμβάσεις για το ζήτημα της ανεργίας, που σε συνθήκες κρίσης παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για την εργατική λαϊκή οικογένεια.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στους εκβιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου

Αλέκα Παπαρήγα: Η Ιστορία, η πολιτική ζωή κοιτάζει μπροστά. Πρέπει να πάμε μπροστά, με ένα κίνημα αποφασισμένο να επιβάλει στην αρχή ρήγματα στον πολιτικό συσχετισμό και στην πορεία την ανατροπή του

  • Ο πρωθυπουργός έκανε ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό στο λαό, λέγοντας ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει πρώτη δύναμη στις εκλογές, τότε ανακόπτεται η πορεία της κυβέρνησης, έρχεται η χρεοκοπία. Η συμφωνημένη χρεοκοπία ξεκίνησε με την υποτίμηση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κατακτήσεις που πάρθηκαν πίσω.
  • Η υποχώρηση στον εκβιαστή σημαίνει ότι θα ζητήσει καινούρια λύτρα, καινούριες θυσίες. Είναι ψέμα χοντρό ότι δε θα έρθουν νέα μέτρα. Οσο σταθεροποιείται το αντιδραστικό πολιτικό σύστημα, αποσταθεροποιείται το βιοτικό επίπεδο του λαού, τα δικαιώματά του.
  • Το λαϊκό κίνημα να αρχίζει να δημιουργεί κλονισμούς στο πολιτικό σύστημα με όποια μορφή και αν έχει ακόμη και με κυβερνήσεις συνεργασίας που ετοιμάζονται.
  • Στις εκλογές ψηφίζουμε με κριτήριο από τα σκουπίδια και τις χωματερές, τους ελεύθερους χώρους μέχρι τη συνδιαχείριση του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ. Να γίνει στις 7 του μήνα η πρώτη θετική αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης με ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, αυτό το μήνυμα να παραλάβει η κυβέρνηση.

ΣΕΛ.  6  -  10

Γιατί να τον εμπιστευτούν;

Ο Γ. Δημαράς, που αυτοαποκαλείται «υπερκομματικός», «ανεξάρτητος», «αντιμνημονιακός», δεν είναι η πρώτη φορά που μπαινοβγαίνει στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι: «Εγώ το ΠΑΣΟΚ το αγαπάω. Η κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική μου καταγωγή είναι εκεί» και ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος , από τον οποίο δεν παίρνει "διαζύγιο" το μυαλό και η ψυχή».Από το ΠΑΣΟΚ έφυγε, πήγε στο ΔΗΚΚΙ, αλλά ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ. Το 2002 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με το ΔΗΚΚΙ. Αλλά το Φλεβάρη του 2004 η Γενική Συνέλευση των μελών του ΔΗΚΚΙ κατήγγειλε τον Γ. Δημαρά για «απαράδεκτη πράξη σφετερισμού ψήφων», αφού, όπως τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, «σήμερα ο Γ. Δημαράς είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποχωρώντας από το ΔΗΚΚΙ, αλλά μην αποχωρώντας και από τη Δημοτική Παράταξη» του κόμματος που εκλέχτηκε στο δήμο. Τέτοια συνέπεια αρχών ή, μήπως, πάντα δουλεύει για το ΠΑΣΟΚ; Γιατί να τον εμπιστευτούν λαϊκές δυνάμεις;ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάνθρωπα μέτρα για την εξουθένωση του λαού

ΣΕΛ.  27
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
Νέα νίκη για την Κούβα

ΣΕΛ.  31
ΚΚΕ
Στη Βουλή τα προβλήματα των καλαθοσφαιριστών

ΣΕΛ.  37
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΟΣΕ
Αποφάσισαν το ξεπούλημα που απαιτούν τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ
Πυρ ομαδόν κατά των Συλλογικών Συμβάσεων

Με τις πλάτες της κυβέρνησης και την απλόχερη στήριξη ξεπουλημένων συνδικαλιστών, το κεφάλαιο κλιμακώνει την επίθεσή του στους μισθούς και τα μεροκάματα, ξηλώνει τις συμβάσεις εργασίας. Ετσι, μετά την επιχειρησιακή σύμβαση, με την οποία στον όμιλο «G4S SECURE SOLUTIONS SA» θεσπίζεται κατώτερος μισθός στα 640 ευρώ, ανάλογη συμφωνία υπέγραψε με το επιχειρησιακό σωματείο και η διοίκηση των «Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών ΑΕ» στην Ημαθία.


ΣΕΛ.  20  -  21


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org