Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Χέρι – χέρι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο Δήμο Ιεράπετρας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτίμησαν και σωστά ότι δεν έχουν πολιτικές διαφορές - αντίθετα συμφωνούν με τον «Καλλικράτη» - κι έτσι αποφάσισαν να συγκροτήσουν κοινό ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης.

Στο σχήμα που θα διεκδικήσει την δημαρχία υποψήφιος δήμαρχος με χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ είναι ο μέχρι τώρα Νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης. Στο ψηφοδέλτιό του θα μετέχει και ο πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Χριστοφοράκης, εκλεκτός της ΝΔ.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: « Θεωρήσαμε και οι δύο πως σήμερα είναι δυνατή και χρήσιμη η υπέρβαση των όποιων διαφορετικών προσεγγίσεων και η πιο πλατιά συνεργασία σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και ενότητας».

Ετσι λοιπόν ως διά μαγείας οι δύο υποψήφιοι μπροστά στο δικό τους καλό σκοπό ... το πνίξιμο των λαϊκών αντιδράσεων και την εφαρμογή χωρίς προβλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων τους, ξεπέρασαν τις όποιες διαφορές είχαν και ενώθηκαν κάτω από το ίδιο ψηφοδέλτιο.

Μάλιστα ο νομάρχης Λασιθίου και υποψήφιος για το Δήμο Ιεράπετρας με δηλώσεις του μίλησε για νέο ιστορικό κεφάλαιο στην Αυτοδιοίκηση, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βεβαιώθηκα πως υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας ξεκινώντας με την κατάρτιση ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου, στο οποίο ζήτησα να συμμετάσχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα τοπικά κοινά και αισθάνονται την ανάγκη επιτυχούς εφαρμογής του Προγράμματος "Καλλικράτης" και στο δήμο μας».

Δηλαδή κατά κοινή ομολογία, η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην πλήρη εφαρμογή του «Καλλικράτη», δηλαδή ακόμα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα μέσω των δήμων και των περιφερειών, με τους εργαζόμενους να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με περικοπές στους ήδη χαμηλούς μισθούς και την ανεργία να αυξάνεται.

Δεσμεύονται ουσιαστικά στο λαό και στους εργαζόμενους της Ιεράπετρας ότι αν εκλεγούν θα αποτελέσουν το βασικό μοχλό για το πέρασμα της αντιλαϊκής στρατηγικής και την εφαρμογή του μνημονίου, τόσο στα εργασιακά όσο και στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας - Παιδείας. Οτι θα ανοίξουν το δρόμο για νέα κερδοφόρα πεδία για το κεφάλαιο με τον νέο «αναπτυξιακό» νόμο να εφαρμόζεται πλέον σε τοπικό επίπεδο.

Και όσο η αγανάκτηση και η οργή αρχίζει να εκφράζεται συγκροτημένα και οργανωμένα τόσο πιο πολύ ξεκαθαρίζουν οι δύο πολιτικές που συγκρούονται στις εκλογές.

Ξεκάθαρα λοιπόν δύο πολιτικές συγκρούονται στις εκλογές. Αυτή του κεφαλαίου που, παρά τις παραλλαγές στηρίζουν όλα τα κόμματα αυτής της συμμαχίας ενάντια στο ΚΚΕ, και η φιλολαϊκή πολιτική που παλεύει το ΚΚΕ.

Συμπόρευση, συστράτευση και αγώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με το ΚΚΕ, για να μπορεί ο λαός να καρπώνεται τον κόπο του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ(2023-07-27 00:00:00.0)
Συσκέψεις και εκδηλώσεις(2023-07-26 00:00:00.0)
«Κολιγιές» ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(2014-05-03 00:00:00.0)
«Η πόλη στα χέρια των κατοίκων της και όχι των συμφερόντων»(2010-10-20 00:00:00.0)
Μήνυμα ότι ο λαός δε συμβιβάζεται(2010-10-07 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2010-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ