Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΔΑΠ
Αναζητά συναίνεση στα αντεργατικά της σχέδια

Οργάνωσε συγκέντρωση για να πείσει τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την «ανταγωνιστικότητα» της Επιχείρησης

Η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στο ξεπούλημα των υδάτινων πόρων στις πολυεθνικές (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη)
Η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στο ξεπούλημα των υδάτινων πόρων στις πολυεθνικές (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη)
Να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και κατ' επέκταση του νερού - με αρνητικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους και για το λαό - προσπαθεί η διοίκηση της Επιχείρησης με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή προσκάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση που έγινε προχθές. Σε αυτή ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μπάρδης, πρώην στέλεχος σε πολυεθνικές του κλάδου, επιχείρησε να πείσει τους εργαζόμενους ότι είναι προς το συμφέρον τους να στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές, είπε ότι έχει ήδη απευθυνθεί σε ξένες τράπεζες προκειμένου να επενδύσουν στην ΕΥΔΑΠ, αναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της (σήμερα το δημόσιο έχει το 61%, η ΑΤΕ το 10% και το υπόλοιπο το έχουν ιδιώτες). Στην ίδια κατεύθυνση ανέφερε ότι η ΕΥΔΑΠ δεν θα κάνει άλλα έργα και ότι στο εξής θα τα αναθέτει σε εργολάβους. Το ίδιο θα κάνει και με την καταμέτρηση. Πρακτική η οποία θα οδηγήσει και στη μείωση του προσωπικού τα αμέσως επόμενα χρόνια, το οποίο επιβεβαιώνεται και από την επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου - στη συγκέντρωση - ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να προσλαμβάνεται μόνο ένας για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται. Ακόμα, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι στόχος είναι η επέκταση της δραστηριότητας της ΕΥΔΑΠ εκτός Ελλάδας και ότι στην κατεύθυνση αυτή γίνονται διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Λιβύης για την ανάπτυξη υπηρεσιών σχετικά με την ύδρευση.

Δε διαφωνεί η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Από τη μεριά της η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) διαμαρτυρήθηκε επειδή ... δεν προσκλήθηκε ως θεσμικό όργανο στη συγκέντρωση και για το ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παράδοση της καταμέτρησης σε εργολάβους. Δηλαδή διαφωνεί επί της διαδικασίας. Κατά τ' άλλα στηρίζει πλήρως την πολιτική ιδιωτικοποίησης.

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου αποκαλύπτουν και δουλεύουν για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα και τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου ως «κόστος». Ετσι, το κλίμα συναίνεσης που επιχείρησε η εργοδοσία «χάλασε» ο Δημ. Γεωργίου, εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ και μέλος της Γραμματείας Αττικής στον κλάδο του νερού του ΠΑΜΕ που, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε ότι δεν πρέπει να έχουν πλέον καμία αυταπάτη. Οτι η πολιτική ιδιωτικοποίησης και ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων τους. Τους κάλεσε να παλέψουν για νερό - λαϊκή περιουσία μέσω ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτινων πόρων που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο θα παρέχει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ