Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Πανστρατιά με το ΚΚΕ, γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Με τους εργαζόμενους στις αποθήκες του Dia συζήτησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία του Θ. Παφίλη στο DIA
Από τη χτεσινή περιοδεία του Θ. Παφίλη στο DIA
Εχουν έτοιμα τα νέα μέτρα. Μην τους πιστεύετε. Στις 15 Νοέμβρη, η κυβέρνηση θα κάνει «λογαριασμό» και αν δεν έχουν ενισχυθεί αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, αν δεν ξεσηκωθεί πανστρατιά ο λαός, η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ. Σκεφτείτε ότι το ΚΚΕ σάς προειδοποίησε και πέρυσι τέτοια εποχή για τη θύελλα που έρχεται.

Με αυτά τα λόγια, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μίλησε χτες το απόγευμα στους εργαζόμενους στην αποθήκη του σούπερ μάρκετ DIA, στη Μάνδρα, συζητώντας επίσης μαζί τους τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

Οπως τόνισε, με την ευκαιρία της καπιταλιστικής κρίσης, παίρνονται τα εξής μέτρα τα οποία θα εδραιωθούν: Οι εργαζόμενοι να γίνουν όσο πιο φτηνοί γίνεται. Ο,τι έχει απομείνει στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, να περάσει στους μεγάλους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα εμπορεύονται τη ζωή και το θάνατο, τον πολιτισμό και τη μόρφωση. Να ξεπουληθεί όλη η περιουσία του ελληνικού λαού, από τα βουνά και τις ακτές μέχρι τους κάμπους και τα λιμάνια.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η συσπείρωση των εργαζομένων στις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις μπορεί να φοβίσει τη κυβέρνηση και την εργοδοσία και ταυτόχρονα να δείξει πιο καθαρά τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο που μπαίνει σήμερα επιτακτικά από την ίδια τη ζωή. «Το σύστημα δεν μπορεί να δώσει πλέον λύση. Τα παίρνει όλα πίσω, μας γυρίζει σε πρωτοφανή βαρβαρότητα», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Και συνέχισε: Η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα είναι ίδια με τη δεκαετία του '80; Οχι, η εξέλιξη είναι φοβερή. «Πώς απαντάει όμως ο καπιταλισμός σε αυτή την εξέλιξη;», έθεσε το ερώτημα στους εργαζόμενους. Με περισσότερη δουλειά, με χειρότερους όρους εργασίας, με περισσότερο άγχος και ανασφάλεια, με χειρότερο επίπεδο ζωής. Αφού - είπε - το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η ασφάλιση, έχουν κατοχυρωθεί πριν από πολλές δεκαετίες, με αυτή την έκρηξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, θα έπρεπε να ζούμε καλύτερα, αυτό όμως δε συμβαίνει. Και επιπλέον, αν κάποτε η ανάπτυξη του καπιταλισμού προσέφερε και μια σχετική βελτίωση στη ζωή των εργαζομένων, τώρα αυτό δε γίνεται, διότι το σύστημα για να αναπτυχθούν τα κέρδη πρέπει να τα πάρει όλα πίσω. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Πρέπει επομένως να αλλάξουμε την κοινωνία. «Εμείς λέμε ότι οι παραγωγοί του πλούτου πρέπει και να τον απολαμβάνουν. Γιατί είστε εσείς που διευθύνετε και βγάζετε την παραγωγή. Δεν τους χρειαζόμαστε τους καπιταλιστές. Υπάρχουν μόνο για να ρουφάνε το αίμα και τον ιδρώτα μας, για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους».

Τέλος, ο Θανάσης Παφίλης συζήτησε με τους εργαζόμενους την παγίδα της αποχής και τους κάλεσε να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις και τις όποιες διαφωνίες τους με το ΚΚΕ και να ρίξουν «κόκκινο» στην κάλπη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ