Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
Με την ελαστικοποίηση της εργασίας προσπαθούν να ... καλύψουν «τρύπες»

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Το φαινόμενο των μαζικών και σε ένα βαθμό υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια και σε ΙΕΚ καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καθώς πρόκειται για ένα μέτρο - μοχλό στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μετακινήσεις που αφορούν κυρίως εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, γυμναστών, πληροφορικών κ.ο.κ.).

Η Πανελλαδική Γραμματεία σημειώνει σχετικά: «Το ΠΑΜΕ είχε πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια στο να αποκαλυφθούν οι ανομολόγητοι στόχοι που κρύβονταν πίσω από αυτές τις μετακινήσεις: Αύξηση του ωραρίου, διαμόρφωση κυλιόμενων ωραρίων στις ζώνες του πρωινού προγράμματος και του ολοήμερου δημοτικού 8-4 μ.μ., διάθεση μέχρι και σε έξι δημοτικά σχολεία(!!!) για να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός ωράριο, κατάργηση της έννοιας της οργανικότητας κ.ά. Τονίζουμε ότι με το νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Μάθηση, που φέρνει τώρα στη Βουλή η κυβέρνηση, προωθείται η υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία με τον "Καλλικράτη" είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και του Δήμου».

«Το ΠΑΜΕ έτσι κι αλλιώς δεν αναγνωρίζει αυτές τις μετακινήσεις», ξεκαθαρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία και, μάλιστα, καταγγέλλει τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ότι «πρώτος "έσυρε το χορό" των υποχρεωτικών μετακινήσεων».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση της πάλης από τα κάτω, ώστε:

  • Να γίνουν τώρα πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο, που να καλύπτουν όλα τα κενά.
  • Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια που θα συνοδεύεται από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Κανένας συνάδελφος με μετακίνηση από νομό σε νομό και από Γραφείο Εκπαίδευσης σε Γραφείο Εκπαίδευσης. Συμπλήρωση ωραρίου στα πλαίσια του ίδιου Γραφείου Εκπαίδευσης. Καμία συζήτηση για διάθεση στην Πρωτοβάθμια χωρίς να καλυφθούν πρώτα όλα τα κενά και χωρίς αίτηση των συναδέλφων.
  • Να αποτραπεί κάθε υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων, του ωραρίου, των οργανικών θέσεων. Αρνηση υλοποίησης κυλιόμενων ωραρίων.
  • Αρνηση διδασκαλίας στη «ζώνη της αγοράς» (ελεύθερη ζώνη) των 800 ολοήμερων πιλοτικών δημοτικών σχολείων.
  • Καμία διάθεση στα ΙΕΚ.
  • Αρνηση διδασκαλίας σε 27άρια και 30άρια τμήματα. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Αρνηση ανάληψης υποχρεωτικών υπερωριών. Να μην πάρουν οι συνάδελφοι ούτε μία ώρα υπερωρίας, που σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αφαίρεση θέσεων εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ