Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Με τεράστιες ελλείψεις για άλλη μια χρονιά

Από παλιότερες κινητοποιήσεις μαθητών μουσικών σχολείων για τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών και της έλλειψης καθηγητών
Από παλιότερες κινητοποιήσεις μαθητών μουσικών σχολείων για τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών και της έλλειψης καθηγητών
Με σοβαρά κενά ανοίγουν για μια ακόμα χρονιά τα Μουσικά Σχολεία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, μόνο στην περιοχή της Θεσσαλίας, σε εκατοντάδες θα ανέλθουν οι χαμένες διδακτικές ώρες στη διάρκεια της χρονιάς, αν δεν καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές μουσικής. Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για 832 ώρες στα Τρίκαλα, 566 στη Λάρισα, 432 στην Καρδίτσα, 800 στο Βόλο.

Πρόκειται για επανάληψη του σκηνικού με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι κάθε Σεπτέμβρη γονείς και μαθητές των μουσικών σχολείων, οι οποίοι έχουν πολλές φορές βγει στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα. «Σύμφωνα με το απαράδεκτο "καθεστώς", επί χρόνια, σημαντικός αριθμός των καθηγητών μουσικής, καλλιτεχνικής, αλλά και πολλοί Γενικής Παιδείας στέλνονται στις θέσεις τους με τραγική καθυστέρηση», σημειώνει η Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, που αναφέρεται επίσης στα προβλήματα απουσίας βιβλίων, μετακίνησης των μαθητών, απαράδεκτων υποδομών.

Απευθυνόμενη στους διευθυντές, καθηγητές και γονείς στα Μουσικά Σχολεία, τους καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα «για τη διατήρηση της Δωρεάν Παιδείας που σήμερα κινδυνεύει όσο ποτέ. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα με όλους τους εμπλεκόμενους», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ενωση, τονίζοντας ότι «μόνο ο συλλογικός καθημερινός αγώνας φέρνει αποτελέσματα».

Πρόβλημα μεταφοράς στο Αθλητικό Σχολείο Λάρισας

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται πως έχει και το Αθλητικό Σχολείο Λάρισας. Γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τη μη εξασφάλιση πρόσθετων πιστώσεων για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Η δωρεάν μεταφορά τους από το ΚΤΕΛ (όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια) δεν είναι βέβαιο ότι θα ισχύσει και φέτος.

Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος, που επισημαίνουν την «αυτονόητη υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολείων και ειδικότερα του Αθλητικού Σχολείου Λάρισας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ