Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
«Είναι θέμα αρχής ένας δίκαιος αγώνας»

Ο Αναστάσιος Παπάζογλου είναι πυγμάχος

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι το ντόπινγκ είναι απαγορευμένο: Δεν είναι τυχαίο. Μπορεί με διαφορετικές ουσίες που υπάρχουν να φέρνει κάποια "θετικά" αποτελέσματα, αλλά υπάρχει ένας εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος για την υγεία που δεν πρέπει να υποβαθμίζεται. Επίσης είναι θέμα αρχής ένας δίκαιος αγώνας, που μπορεί να υπάρξει μόνο όταν όλοι οι αθλητές αγωνίζονται με την επίδοση που οι ίδιοι έχουν και όχι όταν κάποιοι αγωνίζονται με την επίδοση που τους δίνουν κάποια τεχνητά μέσα.

Οι νέοι παρασύρονται από την πληροφόρηση για τα "θετικά", αλλά είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν ότι τα "θετικά" αυτά είναι παροδικά, είναι ασήμαντα και αμελητέα, συγκρινόμενα με τις μεγάλες και μόνιμες επιπλοκές που προκαλούν. Η ενημέρωση πρέπει να ξεκινήσει από το σχολείο σε ένα ιδιαίτερο φάσμα. Πρέπει να γίνει διδασκαλία όσον αφορά τους ηθικούς φραγμούς. Γιατί η χρήση είναι θέμα ήθους, πόσο μάλλον να προσπαθήσεις να κλέψεις με ανάξιο τρόπο. Η καλή διατροφή και η καλή σωματική αγωγή μπορούν να τους βοηθήσουν στους στόχους τους, χωρίς να διακινδυνεύουν την υγεία τους στο παρόν και στο μέλλον.

Αυτό που κάνει η ΚΝΕ, οι δραστηριότητες, οι πρωτοβουλίες που παίρνει για τους νέους είναι πολύ αξιόλογες. Γι' αυτό καλώ όλους τους νέους να συμμετάσχουν στο λαϊκό αγώνα δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για μια ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ