Κυριακή 14 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΜΕ
Συζήτηση για το "Ολοήμερο σχολείο"

Το τμήμα των εκπαιδευτικών προβλημάτων (ΤΕΠ) του ΚΜΕ, την Τρίτη 16 Ιουνίου '98 και ώρα 7.00 μμ στην αίθουσα των διαλέξεων του Κέντρου (Τροίας 36 - στάση Αγγελοπούλου), θα παρουσιάσει και θα προτείνει για συζήτηση τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης της Ομάδας εργασίας των δασκάλων του Τμήματος που αφορά τη δημιουργία, τη λειτουργία και τη μελλοντική ύπαρξη του λεγόμενου "Ολοήμερου σχολείου".

Θέμα της συνάντησης θα είναι:

"Ολοήμερο σχολείο": Σχολείο διευρυμένου χρόνου εργασίας ή σχολείο ολοκληρωμένης εργασίας; (Ο πρώτος κύκλος του σχολείου πολυτεχνικής εκπαίδευσης).

Κατά τη συζήτηση θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για τη λειτουργία του Ενιαίου Υποχρεωτικού Δωδεκάχρονου Σχολείου Πολυτεχνικής Εκπαίδευσης (ΕΥΔΣΠΕ), όσον αφορά την ολοκληρωμένη εργασία του πρώτου τμήματός του. Θα αναλυθούν οι δυσκολίες που καθιστούν αδύνατη την αξιοπρεπή λειτουργία του "Ολοήμερου σχολείου" που σχεδιάζεται από το ΥΠΕΠΘ. Θα περιγραφούν κωδικοποιημένοι οι όροι λειτουργίας, εργασίας και το ιδεολογικό περιεχόμενο του ΕΥΔΣΠΕ, ώστε το σχολείο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ