Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Δισεκατομμύρια για τεχνικό σύμβουλο

  Δημοσιεύτηκε χτες η σχετική προκήρυξη που προβλέπει αμοιβή 2,72 δισ. δραχμές

Μακέτα του Ολυμπιακού Χωριού

«Αθήνα 2004»

Μακέτα του Ολυμπιακού Χωριού
Το εξωφρενικό ποσό των 2,72 δισεκατομμυρίων δραχμών θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι - δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στον τεχνικό σύμβουλο που θα προσληφθεί για τη διοίκηση και κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού!

Η σχετική προκήρυξη (δημοσιεύτηκε προχτές στον Τύπο) προβλέπει αμοιβή 8 εκατομμυρίων ευρώ για το σύμβουλο που θα προσληφθεί από την εταιρία «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» (θυγατρική του ΟΕΚ) μέσω της «ανοιχτής» διαδικασίας, όπως προβλέπει η προκήρυξη. Ετσι, το κόστος για την πρόσληψη του συμβούλου αυξάνει κι άλλο το συνολικό κόστος του έργου (εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 125 δισ. δρχ. για μελέτες και κατασκευή), ενώ δεν αποκλείεται η αμοιβή του συμβούλου να αυξηθεί, δεδομένου ότι η προκήρυξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξομείωσης του τελικού τιμήματος...

Οι αρμοδιότητες του συμβούλου θα είναι η διοίκηση του έργου, η τεχνική επίβλεψη, ο έλεγχος και η παρακολούθηση των μελετών, η μελέτη και παρακολούθηση του χρονικού προγραμματισμού, η οργάνωση - υποστήριξη διαδικασίας παράδοσης και παραλαβής του έργου.

Η διάρκεια της σύμβασης εκτείνεται μέχρι τη λήξη των σχετικών συμβάσεων της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» με τρίτους, για την υλοποίηση και θέση σε λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού και την πραγματοποίηση των μετασκευών για τη μεταολυμπιακή χρήση του οικισμού, έως τις 31 Δεκέμβρη 2005.

Η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην εταιρία «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» λήγει στις 31 Γενάρη 2001. Η αποσφράγιση των φακέλων με τις προσφορές θα γίνει στις 2 Φλεβάρη 2001, στις 10 το πρωί στα γραφεία της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης υπουργική απόφαση - σκάνδαλο, των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού (σ.σ. την υπογράφει ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος) και του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπα, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην εταιρία «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» να αναθέσει χωρίς διαγωνισμό και αξιολόγηση των προσφορών, μελέτες και τμήματα του έργου χωρίς διαγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ