Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ζητούν πλήρη λειτουργία χωρίς στελέχωση

  Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη, Π. Κοσιώνη και Αντ. Σκυλλάκου

Υστερα από μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του λαού της περιοχής λειτούργησε εδώ και λίγα χρόνια το νοσοκομείο του Θριάσιου. Η τεράστια έλλειψη όμως προσωπικού, ιδιαίτερα νοσηλευτικού και βοηθητικού, εκτός του ότι εξουθενώνει το υπάρχον προσωπικό, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον άρρωστο, από την άλλη δεν επέτρεπε τη λειτουργία και πλήρη ανάπτυξη απαραίτητων τμημάτων, όπως της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που δεν υπάρχει, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που λειτουργούν τα έξι από τα οκτώ κρεβάτια, της Καρδιολογικής Μονάδας που δε λειτουργεί καθόλου.

Τις ελλείψεις αυτές επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης, Παναγιώτης Κοσιώνης και Αντώνης Σκυλλάκος για τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

Οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέρεται στην Ερώτηση, φτάνουν τις 220 και αρκετές άλλες στο βοηθητικό προσωπικό. Το νοσοκομείο λόγω αυτών των προβλημάτων αδυνατούσε να μπει στο σύστημα εφημερίας. Κι όλα αυτά στο Θριάσιο, μια βιομηχανική περιοχή, ιδιαίτερα υποβαθμισμένη με πολλά προβλήματα και με συσσωρευμένες εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου.

Με απόφασή του, το υπουργείο έβαλε στο σύστημα εφημερίας το νοσοκομείο. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η παραπέρα εντατικοποίηση της δουλιάς του υπάρχοντος προσωπικού. Η διάλυση και μη λειτουργία απαραίτητων τμημάτων όπως συγκεκριμένα σχεδιάζεται, της Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, της ΜΕΘ, της Καρδιολογικής Μονάδας κ.ά.

Τα δύο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, τονίζεται στην Ερώτηση, έχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται όλα τα περιστατικά, επείγοντα και μη, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Ενδεικτικό είναι το νούμερο των 43.000 επισκέψεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών τον προηγούμενο χρόνο, ενώ φέτος το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τις 11.000.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα σε κάλυψη των κενών θέσεων και εάν θα προχωρήσει άμεσα η ίδρυση και νέου Κέντρου Υγείας στην περιοχή Ασπροπύργου.

Θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 200 τουλάχιστον νοσηλευτών και νοσηλευτριών και βοηθητικού προσωπικού για να αναπτυχθεί πλήρως το νοσοκομείο και να μπορέσει να εφημερεύει καθημερινά όπως έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή;

Ακόμα ερωτούν τι μέτρα θα παρθούν για να λειτουργήσει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο και για να μην κλείσει το τμήμα της Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, δεδομένου ότι στη χώρα μας λείπουν 1.800 κρεβάτια από τα 2.000 που χρειάζονται συνολικά.

Τέλος ρωτούν για το τι μέτρα θα παρθούν για να αναπτυχθεί πλήρως η ΜΕΘ και για να στελεχωθεί άμεσα η Καρδιολογική Μονάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ