Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατάσταση εξοντωτική!

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το βράδυ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι του νομού, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας. «Οι ΜΜΕ είναι πραγματικά το εθνικό κεφάλαιο του τόπου μας, ο μοχλός της οικονομίας και της παραγωγής, ο συνεκτικός κρίκος με την κοινωνία. Δε διαπραγματευόμαστε άλλο την επιβίωσή μας και τον εθνικό μας ρόλο. Με αγώνες θα τα υποστηρίξουμε ενωμένοι και ασυμβίβαστοι και με αγώνες θα τα επιβάλουμε», τονίζεται στο ψήφισμα.

Οπως τόνισαν οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης Σ. Ζαχαρέλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και Αρ. Ποζρικίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης, η κατάσταση στις ΜΜΕ έχει γίνει όχι απλώς δραματική, αλλά εξοντωτική. Πρόσθεσαν ότι η πολιτική διωγμού συνεχίζεται, δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε αδιέξοδο και απελπισία. Κλείνουν επιχειρήσεις, καταστρέφονται επενδύσεις, αποδιοργανώνεται η παραγωγή, οξύνεται η κοινωνική ένταση. «Η χώρα μας πέρασε στην αποβιομηχάνιση. Ναυπηγεία, βαριά βιομηχανία, κλωστοϋφαντουργία, αγροτικές παραγωγές, όλα θυσιάζονται στο βωμό των πολυεθνικών. Ο πλούτος συγκεντρώνεται διαρκώς σε λιγότερα χέρια, ενώ τα βάρη απλώνονται συνεχώς στα φτωχότερα στρώματα», είπε ο Σ. Ζαχαρέλης.

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης ζήτησε από την Ομοσπονδία και τις διοικήσεις των σωματείων να προχωρήσουν στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τα προβλήματα των ΜΜΕ και να αρχίσουν κινητοποιήσεις. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Ν. Γιαννόπουλος, μίλησε για κοινούς αγώνες μικρομεσαίων και εργαζομένων της πόλης μας.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Ηλίας Μαυρίδης, με δήλωσή του στο «Ρ» θέτει το ερώτημα, πώς μπορεί να έχει μια τέτοια είδους διαμαρτυρία αποτέλεσμα, όταν δεν έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία. «Γιατί το μπαλάκι η ΓΣΒΕΕ το ρίχνει στις Ομοσπονδίες και δεν ηγείται μιας πανελλαδικής διαμαρτυρίας; Κινητοποίηση χωρίς αφίσα τουλάχιστον μια βδομάδα πιο μπροστά που θα καλεί τον κόσμο, χωρίς ενημέρωση και κάλεσμα από τα ΜΜΕ, αλλά και χωρίς πορεία μέσα στην πόλη για να μάθει ο κόσμος ότι κάτι συμβαίνει», σημειώνει ο Ηλ. Μαυρίδης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ