Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπουλάνε και τις μαρίνες

  Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εξετάζεται η αύξηση των τιμολογίων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα τουριστικά λιμάνια

Την παράδοση σε ιδιώτες των πιο γνωστών μαρίνων (Τουριστικά Λιμάνια) της χώρας, των Κέντρων Αναψυχής και του Δικτύου Καταφυγίων Σκαφών Αναψυχής, προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της γενικότερης ακολουθούμενης πολιτικής ιδιωτικοποίησης των δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα. Ετσι, στο σφυρί βγαίνουν τα τουριστικά λιμάνια της Ρόδου, των Μυκόνου, Ικαρίας, Αργοστολίου κλπ. Προκειμένου μάλιστα να γίνει ελκυστική η ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των τιμολογούμενων υπηρεσιών.

Στα πλαίσια αυτά, η ηγεσία του υπουργείου υπέγραψε χτες σύμβαση με τον Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο, ο οποίος θα αναλάβει να προσεγγίσει ιδιωτικά κεφάλαια, για τα προς ιδιωτικοποίηση έργα. Σύμβουλος έχει επιλεγεί κοινοπραξία αποτελούμενη από την Τράπεζα Eurobank (όμιλος Λάτση), «ΑΕ ΚΑΝΤΟΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», «ΑΕ ΤΡΙΤΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ», Δικηγορικό Γραφείο Σαγιάς και Συνεργάτες.

Ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος αναλαμβάνει να διερευνήσει την ύπαρξη ενδιαφέροντος από ιδιώτες για τα εξής έργα:

  • Τουριστικά Λιμάνια: Ρόδου, Μυκόνου, Σύρου, Ικαρίας, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Θάσου.
  • Κέντρο Επισκευής και Διαχείρισης Σκαφών Αναψυχής Ρόδου.
  • Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Καρλόβασι Σάμου, στο Πλωμάρι Λέσβου, στο Μούδρο Λήμνου, στην Κάλυμνο, στον Τσούστουρα Ηρακλείου, στο Βαθύ Ιθάκης, στην Αγία Ευθυμία Κεφαλονιάς, στη Γαύδο Χανίων, στα Καταπολά Αμοργού, στο Καψάλι Κυθήρων.

Οσο για την ανάγκη αύξησης των τιμολογίων, χάριν των ιδιωτών φυσικά, η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου κάνει λόγο για «καθορισμό της βελτίωσης της τιμολογιακής πολιτικής»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ