Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
Κατέκλυσαν τους δρόμους με τα τρακτέρ

Με τα τρακτέρ τους κατέκλυσαν χτες το κέντρο της Βέροιας οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, διεκδικώντας από το υπουργείο Γεωργίας να εφαρμόσει την τιμή των 96 δρχ. για την πώληση του βιομηχανικού ροδάκινου, αλλά και να αντιμετωπίσει τα τραγικά αδιέξοδα των αγροτών του νομού.

Οι αγρότες που παρέταξαν 300 περίπου τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρέμεναν έξω από τη Νομαρχία μέχρι αργά το βράδυ, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τη στάση του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, ο οποίος δε θέλησε να δεσμευτεί πάνω στο αίτημα των διαδηλωτών. Ο υπουργός απλά ζήτησε από τους ροδακινοπαραγωγούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να στείλουν στην Αθήνα 3μελή επιτροπή αγροτών που θα έχει συνάντηση μαζί του. Μετά από την εξέλιξη αυτή τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα δήλωσαν ότι τα επόμενα βήματα θα είναι η διεύρυνση του μετώπου των κινητοποιήσεών τους.

Ειδικότερα οι ροδακινοπαραγωγοί απαιτούν την αποπληρωμή τους από τις βιομηχανίες μεταποίησης με την τιμή ασφαλείας των 96 δρχ. μέχρι τις 15 Δεκέμβρη, έτσι ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτές. Επίσης τη ρύθμιση των χρεών τους με δικαιότερους και όχι τους σημερινούς εξαντλητικούς όρους στην Αγροτική Τράπεζα, το άμεσο σταμάτημα από τη ΔΕΗ των διακοπών των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε γεωτρήσεις και αγροτικά νοικοκυριά με τα εξαντλητικά πρόστιμα των 60.000 δρχ. Ακόμη τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα διαμαρτύρονται για το καθεστώς αποζημιώσεων της παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ζημίες κατώτερες των πραγματικών, τόσο σε ποσοστά όσο και στη μέση απόδοση.

Χτες τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποιούσαν εξορμήσεις στα χωριά του νομού, καλώντας όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Οπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ οι ροδακινοπαραγωγοί θα προχωρήσουν σήμερα σε κατάληψη των κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας και της ΔΟΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ