Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ
Χρηματοδοτούν το ξεπούλημά τους

Με γοργά βήματα προχωρά προς την ιδιωτικοποίηση των περιαστικών δασών ο υπουργός Γεωργίας. Στην κατεύθυνση αυτή ο Γ. Ανωμερίτης φρόντισε και έχει ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται... για την υλοποίηση των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων που έχουν μέχρι τώρα υπογραφεί.

Ετσι, με απόφαση του Κεντρικού Ταμείου Δασών αποφασίστηκε η επιχορήγηση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δρχ, ενώ από 50 εκ. δρχ. θα δοθούν στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Αττικής. Οι... προθέσεις του υπουργού Γεωργίας γίνονται σαφείς, μόνο και μόνο από την απόφασή του να αρπάξει χρήματα από ένα Ταμείο, που μέχρι σήμερα ήταν ο βασικός τροφοδότης των έργων και άλλων αναγκών της Δασικής Υπηρεσίας και να τα προσφέρει, μέσω των λεγόμενων Αναπτυξιακών Συνδέσμων, σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση έχει βρει σύμμαχο και το ΣΠΑΠ που συντάσσεται και παίρνει ενεργά μέρος στην υλοποίηση της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Γεωργίας έβγαλε χτες και μια δεύτερη «διευκρινιστική» ανακοίνωση σχετικά με τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα δράσης που προωθεί ο ΣΠΑΠ, στην οποία αναφέρεται ότι θα προχωρήσει «στη σύνταξη ενός συνολικού σχεδιασμού παρεμβάσεων (master plan)». Αυτό σημαίνει ότι τα κονδύλια από το Κεντρικό Ταμείο Δασών θα προσφερθούν σε ιδιώτες μελετητές, που θα εργαστούν για τα δασοκτόνα συμφέροντα... ιδιωτών επενδυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ