Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν τη διοίκηση ότι υπονομεύει την επιχείρηση

Τη διοίκηση των «Ελληνικών Πετρελαίων» και ιδιαίτερα τη διεύθυνση Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ καταγγέλλουν - με ομόφωνο ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης - ότι με μια σειρά ενέργειές της η διοίκηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι κεντρικές κατευθύνσεις για ιδιωτικοποίηση του συγκροτήματος.

Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση των ΕΛΠΕ και η διεύθυνση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης καταγγέλλονται ότι:

  • Δημιούργησαν δραματικό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, χωρίς να μπορούν οι μονάδες να λειτουργήσουν με ασφάλεια.
  • Εκβιάζουν το υπάρχον προσωπικό να εργάζεται καθημερινά 12 και 16 ώρες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα.
  • Λόγω έλλειψης προσωπικού κλείνουν παραγωγικές μονάδες απλά για να «εξοικονομήσουν» προσωπικό και μετατρέπουν μόνιμες θέσεις εργασίας σε «εργολαβικές», κάνοντας πράξη την «ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων» πριν καν τις θεσμοθετήσει η κυβέρνηση με το απαράδεκτο νομοσχέδιο Γιαννίτση.
  • Κατάργησαν οργανόγραμμα και περιγραφές θέσεων εργασίας δημιουργώντας μια σύγχυση άνευ προηγουμένου.
  • Καθιέρωσαν έναν αυταρχικό τρόπο διοίκησης με απειλές και μεταθέσεις για εκφοβισμό και άφησαν να «βαλτώσει» το πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 170 δισ. για αναβάθμιση του διυλιστηρίου.

Με το ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι απαιτούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των «Ελληνικών Πετρελαίων», να ανατραπεί η απόφαση για κλείσιμο των χημικών εργοστασίων, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, να σταματήσουν οι παράνομες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων υπερωρίες. Επίσης να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα επενδύσεων, να βελτιωθούν οργανογράμματα και ασφαλιστικά προγράμματα και τέλος να σταματήσει η διευθυντική αυθαιρεσία και οι μέθοδοι διοίκησης του τύπου «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ