Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Τους καλεί σε τάξη...

Συνεχίζοντας τη γνωστή τακτική της επίθεσης σε όποιον διαφωνεί με τις απόψεις του, αλλά και των υποδείξεων προς πάσα κατεύθυνση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγ. Γιαννόπουλος, βάζει στη θέση του... και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Με επιστολή του, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ δεν έκαναν καλά τη δουλιά τους... αφού έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον του, χωρίς να αξιολογήσουν τα γραπτά και χωρίς να τα διασταυρώσουν.

Το ακριβές περιεχόμενο της πρώτης παραγράφου της επιστολής του δείχνει και τη μη ανοχή του στην ελευθεροτυπία. Να τι ακριβώς λέει: «Διάβασα στις εφημερίδες τη σχετική σας ανακοίνωση που αφορά Μήνυσή μου (έγκληση) κατά των υπευθύνων του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" για κραυγαλέα συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου "κατ' εξακολούθησιν" από τον Οκτώβρη του 1998, την οποία ενέργεια προς προστασία της προσωπικότητάς μου παρεξηγήσατε και χωρίς να αξιολογήσετε τα γραπτά τους, προβήκατε στην "καταδίκη" χωρίς αιτιολογία (εν είδει Φέτφα του Μουφτή, χωρίς έρευνα, χωρίς διασταύρωση, χωρίς να ζητήσετε από τον παθόντα μια εξήγηση), υποστηρίζοντας ότι είναι τάχα, "ρεπορτάζ" τα κείμενα του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"».

Ομως, ο εν λόγω υπουργός δε σταματά εδώ. Συνεχίζοντας την επίθεση, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ρεπορτάζ της εφημερίδας, αλλά για ευθεία και κραυγαλέα συνταύτιση και συμπόρευση με τον κατηγορούμενο Θ. Κατριβάνο, του οποίου, τις απόψεις, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, όχι μόνο τις υιοθετεί η εφημερίδα μας, αλλά και τις διαλαλεί... με μεγάλα τυπογραφικά στοιχεία.

Κάνοντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, τολμά να μιλήσει για ασέβεια του «Ρ» προς την αλήθεια! Παράλληλα, φτάνει στο σημείο επί λέξει να γράψει, ότι η ασέβεια προς την αλήθεια είναι: «Για κομματική σκοπιμότητα ελεεινής μορφής οι πράξεις του, που από τον Οκτώβρη 1998 και δώθε γράφει συκοφαντικά σε βάρος μου... Αναγράφεται, όμως, η αιτιολογία στη σελ. 51 του βιβλίου μου για την Εθνική Αντίσταση το γιατί». Μάλιστα, ο υπουργός έστειλε και το βιβλίο του, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να πειστεί ότι δεν πρόκειται για ρεπορτάζ, αλλά για μια συνεχή συκοφαντική συμπεριφορά.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Ευάγ. Γιαννόπουλος, και προκειμένου να βάλει όλα τα πράγματα σε τάξη, κάνει λόγο για το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Γιάννη Βούλτεψη, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο φταίχτης του επεισοδίου, επειδή, όπως αναφέρει, «εισήλασε στην αίθουσα του γραφείου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθ' ην στιγμή έκανα ένα σχόλιο για θέμα της Δίκης -κατά τη διακοπή της- που μου ζητήθηκε από συναδέλφους σας του δικαστικού ρεπορτάζ». Ο υπουργός ξεχνώντας προφανώς πώς αντέδρασε, αλλά και με τι «κολακευτικά» σχόλια και λέξεις «κόσμησε» τον Γ. Βούλτεψη, επισημαίνει ότι «εισήλθε όχι φωνάζοντας αλλά ουρλιάζοντας κατά τη συνήθειά του. Διακόπτοντας δε ούτος συνεχώς πήρε τις προσήκουσες απαντήσεις. Αυτό είναι όλο».

Η συγκεκριμένη επιστολή του Ευάγ. Γιαννόπουλου, αποτελεί, μια ακόμα επίθεση, που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ανέχονται ως μια ακόμη πλευρά της πολιτικής των «εκσυγχρονιστών». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μπορεί να καθυβρίζει τους πάντες, μπορεί ακόμη και να οδηγεί στα Δικαστήρια, κατά βούληση να βρίσκεται στην αίθουσα των δικαστηρίων ως κατήγορος, χωρίς πρώτα να έχει παραιτηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ