Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο
ΑΓΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
κερδοσκοπίας στη Σοφοκλέους

Μέχρι πριν τρεις μέρες θρηνούσαν για τους «μικροεπενδυτές» που έχαναν τις περιουσίες τους και τώρα τους καλούν να δείξουν εμπιστοσύνη στις - αβέβαιες πάντα - προοπτικές του Χρηματιστήριου

Χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, οι κερδοσκόποι της οδού Σοφοκλέους κλιμακώνουν τον τζόγο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αποδεικνύοντας ότι μπροστά τους οι... βαρβάτοι ποκαδόροι είναι απλοί ερασιτέχνες. Αφού κατάφεραν στη διάρκεια του Δεκέμβρη να ρίξουν τις τιμές των μετοχών, προκαλώντας τεράστιες απώλειες σε χιλιάδες «μικροεπενδυτές» χτες, συνέχισαν για τρίτη συνεχή μέρα να οδηγούν τις τιμές προς τα πάνω. Ο Γενικός Δείκτης εκτοξεύτηκε κατά 2,46%, και ήδη εμφανίζεται να «κερδίζει» στις τρεις συνεδριάσεις της βδομάδας που διανύουμε ποσοστά που φτάνουν το 12%. Χαρακτηριστικό του «νέου κλίματος» που προσπαθούν να διαμορφώσουν είναι ότι από τις 24 του Δεκέμβρη μέχρι και χτες, τουλάχιστον 40 μετοχές παρουσίασαν διακυμάνσεις πάνω από 30%, ενώ δεκάδες άλλες από 20 μέχρι και 30%.

Οι στόχοι αυτών που καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού είναι γνωστοί: Κέρδη δισεκατομμυρίων για τους ποικιλώνυμους «θεσμικούς» τζογαδόρους και πολιτική εκμετάλλευση για τους κυβερνώντες. Η προκλητικότητά τους και η εγκληματική τους συμπεριφορά βέβαια βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ μέχρι πριν τρεις μέρες θρηνούσαν για τους «μικροεπενδυτές» που έχαναν τις περιουσίες τους, τώρα τους καλούν να δείξουν εμπιστοσύνη στις -πάντα αβέβαιες- προοπτικές του Χρηματιστηρίου.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ