Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
15 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο Πεδίον του Αρεως σήμερα μιλάει ο λαός!

Στις 12 το μεσημέρι, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Σήμερα, η καρδιά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η καρδιά της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών, των συνταξιούχων, των μεταναστών, των ανέργων, η καρδιά του λαού χτυπάει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σήμερα το δίκιο τους πρέπει να σείσει την Αθήνα. Να ακουστεί στεντόρεια η φωνή της εργατιάς, η φωνή του λαού: Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

Σήμερα το ραντεβού από όλη τη χώρα δίνεται στην Αθήνα. Με καράβια και με τρένα, πούλμαν και αυτοκίνητα, τα λαϊκά στρώματα απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα ανταμώνουν μεταξύ τους στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Με τις γροθιές σφιχτές, σε οργανωμένα μπλοκ, με κάθε περιοχή και κλάδο να δίνουν το δικό τους, ιδιαίτερο στίγμα. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι άνθρωποι του μόχθου και οι ριζοσπάστες αγωνιστές, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών ενώνουν τις φωνές τους.

Καλούν σε πανστρατιά, σε λαϊκή αντεπίθεση. Για να αποκρούσει ο λαός τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Καλούν σε μπλόκο ενάντια στην τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση των αγώνων, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Απευθύνουν πλατιά την πρόσκληση: Να είναι το σημερινό συλλαλητήριο ένας σημαντικός σταθμός, η ώθηση, η πνοή για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την οργάνωση της λαϊκής πάλης κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.


Να είναι το σημερινό συλλαλητήριο ένα ακόμα εφαλτήριο, ώστε να διατρανωθεί ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, όπως προτείνει το ΚΚΕ. Συστράτευση, λοιπόν, με το ΚΚΕ, σήμερα στο συλλαλητήριο και κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στη συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ