Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Χολή και λάσπη στο λαό και στο κίνημα

Προκλητικός λαϊκισμός και αντιδραστικές προτροπές στην κυβέρνηση να χτυπήσει τις εργατικές κινητοποιήσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εργολαβία έχουν αναλάβει τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. τη συκοφάντηση και την προσπάθεια καταστολής του κινήματος. Μετά τον Α. Γεωργιάδη, που με Ερώτησή του στη Βουλή επιχειρεί να δώσει πάτημα στην κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει κατασταλτικά την κλιμακούμενη λαϊκή αντίδραση και το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Θ. Πλεύρης.

Σε Ερώτησή του στους υπουργούς Πολιτισμού - Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη με θέμα την «τουριστική περίοδο στην Αθήνα» ξερνάει όλη την αντιδραστική του χολή και ζητά τη λήψη μέτρων «χωροθέτησης» των κινητοποιήσεων.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ισχυρίζεται ότι η Αθήνα «πλήττεται καθημερινά από φαινόμενα που μειώνουν τον τουρισμό της» και «διασύρουν την εικόνα της στο εξωτερικό», τέτοια είναι κατά τη γνώμη του «η οικονομική κρίση», οι «καθημερινές πορείες» και η «λαθρομετανάστευση».

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και οι παράνομοι μετανάστες έχουν κατακλύσει την περιοχή πέριξ της Ομονοίας. Παράλληλα διαδηλωτές καταλαμβάνουν την Ακρόπολη και απαγορεύουν σε τουρίστες να εξέλθουν από κεντρικά ξενοδοχεία και καθημερινά κλείνουν οι δρόμοι και παραλύει το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις κλείνουν λόγω της μείωσης του τουρισμού».

Με βάση τα παραπάνω, ρωτά τους υπουργούς: «Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την τόνωση του τουρισμού στην Αθήνα; Προτίθεστε να εισηγηθείτε για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο να μένει πάντα ανοικτή κατά τις διαδηλώσεις τμήμα των οδών ώστε να μην παραλύει η οικονομική και τουριστική ζωή της Αθήνας;».

Είναι φανερή η προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ. να δημιουργήσει εντυπώσεις και να ενεργοποιήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά ενάντια στο λαϊκό κίνημα, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του σαν χορηγού της προβοκάτσιας σε βάρος του λαού. Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης έκανε χτες την εξής κατάπτυστη δήλωση: «Και οι βόμβες και οι μολότοφ και οτιδήποτε άλλο τροφοδοτεί το χάος θα πολλαπλασιάζονται προϊόντος του χρόνου. Κάποιοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή των πάντων».

Με δοσμένες προηγούμενες τοποθετήσεις του ΛΑ.Ο.Σ. ότι οι κινητοποιήσεις σπρώχνουν τη χώρα στο χάος, είναι προφανές ότι επιχειρεί να τοποθετήσει προβοκάτορες και εργατικό λαϊκό κίνημα στην ίδια πλευρά και να χρεώσει τις προβοκάτσιες στο κίνημα.

Προς επίρρωση, μάλιστα των παραπάνω, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνεντεύξεις του στο «Βήμα Fm» και τον «ΑΛΤΕΡ», χαρακτήρισε «οχλοκρατία» το εργατικό λαϊκό κίνημα και κατήγγειλε τη «δυστοκία» του κράτους να το καταστείλει. Ταυτόχρονα προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θετική του ψήφο στα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, δηλώνοντας με ξέχειλο λαϊκισμό ότι εξαναγκάστηκε (!), αφού, όπως είπε, «έπρεπε να αποφασίσουμε αν στις 19 του μήνα θα πτωχεύαμε ή όχι. Υπ' αυτές τις περιστάσεις ποιείς την ανάγκη φιλότιμο, και ψηφίζεις ναι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ