Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκά σχέδια στην Παιδεία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΥΧΑΙΟ `Η ...ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ το θέμα της έκθεσης στις πανελλαδικές εξετάσεις που αφορούσε την ... «αυτο -μόρφωση»;

Δεν γνωρίζουμε, πάντως ταιριάζει γάντι με την κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία.

Διότι, είναι σαφές το μήνυμά του προς μαθητές και γονείς: Η δημόσια Παιδεία υποβαθμίζεται. Οπότε κάνετε ό,τι μπορείτε με φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία και κολέγια ή σχολές του εξωτερικού.

Είναι και αυτή μια μορφή ...«αυτο -μόρφωσης», αφού η εκπαίδευση, από «κοινωνικό αγαθό» που υποτίθεται πως έπρεπε να είναι, γίνεται ατομική υπόθεση.

Φυσικά, αυτοί δεν τα λένε έτσι τα πράγματα. Μιλάνε για «ίσες ευκαιρίες» και άλλα τέτοια ...ευφυολογήματα. Μόνο που άλλο η «ευκαιρία» και άλλο το «δικαίωμα». Σχεδόν αντίθετα πράγματα.

Τώρα, μάλιστα, που κατατέθηκε και προωθείται για ψήφιση ο περίφημος «Καλλικράτης» η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο ...χαοτική.

Το πάνε έτσι ώστε άλλα να μαθαίνουν οι μαθητές στην Κρήτη, άλλα στη Θεσσαλία και άλλα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και φυσικά όλοι να πληρώνουν το κατιτίς τους....

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΜΕ! «Ιστορική» η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Ενας πρωθυπουργός, άλλωστε, του επιπέδου του Γ. Παπανδρέου μόνον ...ιστορικά πράγματα κάνει. Δεν μπορεί κάτι λιγότερο...

Το θέμα είναι όμως ποια είναι η ...πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από την «ιστορική» επίσκεψη.

Διότι εντυπωσιακό είναι ως είδηση να ακούς ότι υπογράφονται 21 μνημόνια μεταξύ των κυβερνήσεων, καλό θα ήταν όμως να ξέραμε και τι λένε.

Αφήστε που τελευταία (και για ευνόητους λόγους) με τη λέξη «μνημόνιο» πάει ο νους μας στο κακό.

Και δεν είναι που είμαστε εμείς καχύποπτοι. Είναι που το ΝΑΤΟ θέλει να κάνει το Αιγαίο δική του θάλασσα και με τη βούλα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ