Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χέρι - χέρι κυβέρνηση και ΣΕΒ

Η ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΣΕΒ στόχο έχει να αποπροσανατολίσει το λαό και να δώσει το αναγκαίο πάτημα για τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, την οποία επιδιώκουν όλοι ανεξαιρέτως οι πυλώνες του. Το κεφάλαιο και τα κόμματά του πηγαίνουν χέρι χέρι. Επιβεβαίωση αποτελεί το γεγονός ότι απ' όσα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην πρόσφατη ΓΣ του Συνδέσμου, τα περισσότερα έχουν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.

1.«Νέο νόμο για την προώθηση ελληνικών και ξένων επενδύσεων. Ταχύρρυθμες διαδικασίες για την υλοποίησή τους», ζήτησε ο ΣΕΒ. Η κυβέρνηση ήδη έχει έτοιμο το νέο αναπτυξιακό νόμο, με κριτήρια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Το νομοσχέδιο προβλέπει ετήσια «επενδύσεις» από το 2011 και μετά με ποσά που θα αγγίζουν τα 4 έως 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2013.

2.«Να μην υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών», απαίτησε ο ΣΕΒ. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προτίθεται να αυξήσει τη φορολογία του κεφαλαίου, αλλά έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2014 θα μειώσει τους φόρους στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στο 20% από 25% που είναι σήμερα.

3.«Πρέπει να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση όλων των αγορών και το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων», ζήτησαν οι βιομήχανοι. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει άμεσα την «απελευθέρωση των υπηρεσιών με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

4.«Δεν μπορεί πια να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τους μισθούς χιλιάδων υπεράριθμων σε εκατοντάδες άχρηστους δημόσιους οργανισμούς», είπε ο ΣΕΒ. Η κυβέρνηση ετοιμάζει πογκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ μέσω της κατάργησης υπηρεσιών και οργανισμών.

5.«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει ασυμβίβαστα τις θεσμικές αλλαγές. Τη νέα διοικητική αρχιτεκτονική του "Καλλικράτη". Το νέο εκλογικό νόμο», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εφαρμόσει τον «Καλλικράτη» στις επόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σχεδιάζει να φέρει νέο εκλογικό νόμο. Ο «Καλλικράτης» θα σηματοδοτήσει τη συγκρότηση ενός πανίσχυρου αστικού κρατικού μηχανισμού, που με το μανδύα της «αποκέντρωσης» των εξουσιών θα έρθει για να υπηρετήσει τις σύγχρονες απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

6.«Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να εκσυγχρονίσουμε το αξιακό πλαίσιο που αναφέρεται στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στο Περιβάλλον, στην Ανάπτυξη», ζήτησαν οι βιομήχανοι. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να ανοίξει το δρόμο για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας και του περιβάλλοντος, αλλά και περαιτέρω αντιδραστικοποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να θωρακιστούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

7.«Δεν μπορεί πια οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ να στραγγίζουν τον προϋπολογισμό. Δεν μπορεί πια οι συντεχνίες των μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων να μπλοκάρουν την αποκρατικοποίησή τους», απαίτησε ο ΣΕΒ. Η κυβέρνηση ήδη έχει καταρτίσει λίστα με τις κρατικές επιχειρήσεις και τις ΔΕΚΟ που προτίθεται να ξεπουλήσει στο μεγάλο κεφάλαιο, ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από χέρι σε χέρι η σκυτάλη των αντεργατικών ανατροπών(13/1/2018)
Συνεργασία και ανταγωνισμός πάνε χέρι χέρι(5/2/2012)
«Χέρι - χέρι» με του ΣΕΒ το ...μαχαίρι(20/1/2012)
«Χέρι-χέρι» κυβέρνηση και πολυεθνικές(1/7/2011)
Χέρι – χέρι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο Δήμο Ιεράπετρας(29/9/2010)
Χέρι χέρι κυβέρνηση με ΣΕΒ(17/6/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org