Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10669

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Επικίνδυνη επιχείρηση μετατροπής του Αιγαίου σε ΝΑΤΟϊκή λίμνη

Σχεδιασμένα προωθείται η παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου η οποία οδηγεί στη σταδιακή απεμπόληση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στον τομέα της άμυνας. Επίσης, προβλέπεται ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών των δύο χωρών.


ΣΕΛ.  9

Ολοι αύριο στο Πεδίον του Αρεως Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΚΚΕ

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

  • Σημαντικός σταθμός στην πορεία της λαϊκής πάλης και εφαλτήριο για νέους ακόμη πιο μαζικούς δυναμικούς ταξικούς αγώνες αποτελεί το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, που με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για να μην περάσουν η τρομοκρατία εναντίον του λαού, τα ψέματα κατά των αγώνων, οι συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ.
  • Να εμπνεύσουμε και να δώσουμε νέα πνοή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αναδείξουμε τη μόνη λύση που έχει ο λαός, για να γλιτώσει από τα δεινά που φέρνει ο καπιταλισμός, οι κρίσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, το δρόμο ανάπτυξης που ικανοποιεί τις ανάγκες του, το δρόμο της λαϊκής εξουσίας, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια.

ΣΕΛ.  3

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
Να μπουν δυναμικά στη μάχη οι φοιτητές και οι σπουδαστές

Σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο, στη Φιλοσοφική Αθηνών, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μπουν στη μάχη ενάντια στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται όλος ο λαός. Τους κάλεσε, επίσης, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, στις 19 Μάη, να στείλουν μήνυμα αντίστασης, ξεπερνώντας τις παρατάξεις του συμβιβασμού, αλλά και την αποχή, η οποία αξιοποιείται υπέρ των κυρίαρχων δυνάμεων.


ΣΕΛ.  7

Φτιάχνουν βιτρίνα

Το ΚΚΕ στη Βουλή, για το «Πόθεν έσχες», πρότεινε ονομαστικοποίηση των μετοχών των επιχειρήσεων. Αν υπήρχε, δε θα μπορούσαν ο κύριος Πάγκαλος, ο Καρατζαφέρης, όλοι οι συκοφάντες να προβοκάρουν, λέγοντας ότι το ΚΚΕ έχει μετοχές στον «Γερμανό». Πρότεινε έλεγχο στις επιχειρήσεις που εισάγουν και εξάγουν κεφάλαια. Αλλά το απαγορεύει το Μάαστριχτ, «θεός» των καπιταλιστών. Τα αστικά κόμματα, αυτά τα αρνούνται. Μπορούν να κάνουν το «Πόθεν Εσχες» βουλευτών και υπουργών, να αλλάξουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, να κάνουν εξεταστικές επιτροπές, να στείλουν κάποιους φυλακή για χρηματισμό ή διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Να γίνουν αυτά. Αλλά και αν γίνουν, όλοι οι βουλευτές και υπουργοί των αστών να είναι τίμιοι, τίποτα δεν αλλάζει. Η πολιτική τους θα ενισχύει τη «νόμιμη» κλοπή του πλούτου που παράγει ο λαός, ενισχύοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν πρόκειται ο ημερήσιος χρόνος εργασίας να γίνει σταθερός, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, δε θα καταργηθεί η μερική απασχόληση, δε θα αυξάνονται μισθοί και συντάξεις, δε θα μειώνονται τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, δε θα υπάρχει αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Επομένως, φτιάχνουν βιτρίνα του εκμεταλλευτικού συστήματος για να εκτονώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή τους.ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
Λίστες αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης

ΣΕΛ.  25
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους με απεργιακές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  14
ΑΝΕΡΓΙΑ
Και επίσημα σε εφιαλτικές διαστάσεις

ΣΕΛ.  13


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org