ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Μάη 2010
Σελ. /40
Αύριο να μετρηθούμε μιλιούνια στην Αθήνα

Στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του Αρεως, το πανελλαδικό συλλαλητήριο, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στην Αθήνα, αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μέχρι την τελευταία ώρα, με εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους νέους, στους μετανάστες, στους συνταξιούχους να δείξουν τη δύναμή τους.

Για να αποκρούσει ο λαός τα βάρβαρα μέτρα, που με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για να μην περάσουν η τρομοκρατία εναντίον του λαού, τα ψέματα κατά των αγώνων, οι συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ. Για να εμπνεύσει το συλλαλητήριο και να δώσει νέα πνοή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αναδειχτεί πλατιά η μόνη λύση που έχει ο λαός για να γλιτώσει από τα δεινά που φέρνει ο καπιταλισμός, οι κρίσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων.

Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια. Ο δρόμος της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μόνο έτσι η χώρα μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της, να αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος των εργαζομένων. Αυτήν την πολιτική πρόταση εξουσίας, που το ΚΚΕ συζητάει πλατιά με το λαό στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, φιλοδοξεί να αναδείξει το αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ο λόγος ανήκει στους εργάτες στεριάς και θάλασσας

Εξόρμηση στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, έκαναν χτες στελέχη της ΚΟΠ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους ναυτεργάτες
Από τη συζήτηση με τους ναυτεργάτες
Το χρέος των ναυτεργατών απέναντι στον εαυτό τους και την τάξη τους, τιμώντας, ταυτόχρονα, τους μεγαλειώδεις αγώνες που έχουν δώσει για το δίκιο τους, είναι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου του ΚΚΕ. Αυτήν ακριβώς την ευθύνη ανέδειξαν χτες, στη διάρκεια περιοδείας τους στο λιμάνι του Πειραιά, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος και ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Ο Γ. Τούσσας και ο Σ. Τσιμπόγλου συνομίλησαν με το πλήρωμα του ταχύπλοου πλοίου «ΣΠΙΝΤ ΡΑΝΕΡ» μέσα στο γκαράζ. Στη διάρκεια της συζήτησης, οι ναυτεργάτες ενημερώθηκαν για τα όσα προωθούνται σε βάρος τους με την πλήρη απελευθέρωση (άρση του καμποτάζ) στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, που επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων τη «μαύρη ανασφάλιστη» εργασία.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν ότι οι ναυτεργάτες δεν εξαιρούνται - όπως σκόπιμα διαδίδεται από ομάδα της ΠΝΟ - από την αντιασφαλιστική επέλαση της κυβέρνησης. Ανέδειξαν ότι αιτία, πηγή όλων των προβλημάτων είναι το γεγονός πως τα καράβια βρίσκονται στα χέρια των εφοπλιστών, των καπιταλιστών. Ο Γ. Τούσσας αναφέρθηκε στις τεκμηριωμένες προτάσεις του Κόμματος, συνολικά για την ακτοπλοΐα, τον εργατικό, λαϊκό τουρισμό, για το πώς τα καράβια πρέπει να περάσουν στο λαϊκό έλεγχο και να γίνουν εργαλεία ανάπτυξης της χώρας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, της λαϊκής ευημερίας.

«Το κεφάλαιο έχει μηδενική δύναμη, όταν ο εργάτης υψώσει το ανάστημά του, οργανωθεί και μαζικά, αποφασιστικά, ταξικά, διεκδικήσει το δίκιο του», ανέφερε ο Σ. Τσιμπόγλου.

Ο Γ. Τούσσας, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Είναι επιτακτική ανάγκη η πάλη στην αντιλαϊκή πολιτική να αναβαθμιστεί, να αμφισβητηθεί γενικότερα η κυριαρχία του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού. Σήμερα, καθημερινά, πρέπει μέσα στα καράβια, στους τόπους δουλειάς γενικότερα, να οικοδομείται η κοινωνική συμμαχία που θα διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολα έτοιμα για τη μεγάλη κάθοδο

Εξορμήσεις και περιοδείες μέχρι την τελευταία ώρα

Πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς, κατοικίας και μόρφωσης, παντού όπου βρίσκεται καθημερινά ο εργαζόμενος λαός, πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τα στελέχη και οι βουλευτές, οι κομμουνιστές συνδικαλιστές, καθημερινά πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις σε νοσοκομεία, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, υπηρεσίες, σχολές και σχολεία, παντού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις γειτονιές των πόλεων και στα χωριά της υπαίθρου.

Μοιράζουν την ανακοίνωση του Κόμματος και, με την ντουντούκα, καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθεί. Να πάρει τη θέση του στο πλευρό του ΚΚΕ, να δυναμώσει τον αγώνα, για να μην περάσει η βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσαν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, να ανοίξουν το δρόμο για την άλλη ανάπτυξη, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι περιοδείες που έγιναν χτες το πρωί στην υπηρεσία Δημοτολογίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο εργοτάξιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη, με την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου. Αλλά και η απογευματινή περιοδεία στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου τα στελέχη του ΚΚΕ μίλησαν με τους εργαζόμενους και τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ για την ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση μέσα από την ενίσχυση του ταξικού κινήματος, της συμμαχίας ανάμεσα στους εργατοϋπάλληλους και τους μικρούς ΕΒΕ, που έχουν τον ίδιο αντίπαλο.

Σήμερα, Παρασκευή, προγραμματίζονται οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, περιοδείες: Στις 12 μ., στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με την Σοφία Καλαντίδου. Ακόμα, στις 12 μ., στο εργοστάσιο ΦΙΛΚΕΡΑΜ, στη 1 μ.μ. στη ΒΙΟΜΕ και στις 7 μ.μ. μαζική εξόρμηση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Μέχρι την τελευταία ώρα

Σήμερα Παρασκευή, προγραμματίζονται οι παρακάτω, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες:

Στην Αθήνα

-- Στις 6 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο Νίκας, θα μιλήσει ο Γιάννης Πάσουλας.

-- Στις 10 π.μ. στον ΟΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

-- Στα σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά καταστήματα των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Ιεράς Οδού (Αιγάλεω) και στο κολυμβητήριο Περιστερίου.

Στον Πειραιά

-- Ο Γιώργος Τούσσας, στο Δήμο Περάματος (6.30 π.μ.).

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στη ΔΕΠΑΚ και τη ΔΗΚΕΠΡΟΚ (11 π.μ.).

-- Η Βέρα Νικολαΐδου, στο Δήμο Κορυδαλλού (6 π.μ.), στο Δημαρχείο Δραπετσώνας (9 π.μ.) και στο ΙΚΑ Δραπετσώνας (10 π.μ.).

-- O Γιώργος Τούσσας, στο ΚΕΣΕΝ (10 π.μ.).

Επίσης, οι ΚΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά διοργανώνουν τις παρακάτω πικετοφορίες:

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κερατσινίου

-- Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοσκινά (πρώην τρίγωνο Εφραιμίδη)

-- Στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της ΚΟ Ευγένειας (Μ. Αλεξάνδρου και Κομνηνών).

Στην Αττική

-- Ο Γιάννης Γκιόκας, στο πολυκατάστημα sprider στα Ανω Λιόσια (10 π.μ.), στις αποθήκες των εκδόσεων «Φυτράκη» και στα κεντρικά γραφεία και αποθήκες της εταιρείας e-shop στο Μενίδι.

Σε Στερεά - Εύβοια

-- Εξόρμηση - ενημέρωση στις συνοικίες Γαλανέικα, Παγκράτι, Αμπλιανη της Λαμίας και στα δημοτικά διαμερίσματα Ανθήλης, Ροδίτσας και Σταυρού.

Ενοχλεί η απήχηση του συλλαλητηρίου

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Κοζάνης, που έδωσε εντολή στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Δήμο να κατεβάζουν τις αφίσες του ΚΚΕ που ενημερώνουν για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 15 του Μάη στην Αθήνα. Οπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, «το ότι περισσότεροι εργαζόμενοι συσπειρώνονται με το ΚΚΕ, είναι αυτό που ενοχλεί τις Δημοτικές αρχές, γι' αυτό και καταφεύγουν σ' αυτές τις μεθόδους, επιδιώκοντας τη φίμωση του ΚΚΕ. Τους απαντάμε, ότι έχουν αυταπάτες αν νομίζουν ότι θα εμποδίσουν το ΚΚΕ να ενημερώνει τους εργαζόμενους». «Ελάτε με το ΚΚΕ να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, εκεί που παράγεται πραγματικά ο πλούτος», τονίζει το κάλεσμα στο λαό της περιοχής.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org