Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
15 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο να μετρηθούμε μιλιούνια στην Αθήνα

Στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του Αρεως, το πανελλαδικό συλλαλητήριο, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στην Αθήνα, αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μέχρι την τελευταία ώρα, με εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους νέους, στους μετανάστες, στους συνταξιούχους να δείξουν τη δύναμή τους.

Για να αποκρούσει ο λαός τα βάρβαρα μέτρα, που με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για να μην περάσουν η τρομοκρατία εναντίον του λαού, τα ψέματα κατά των αγώνων, οι συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ. Για να εμπνεύσει το συλλαλητήριο και να δώσει νέα πνοή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αναδειχτεί πλατιά η μόνη λύση που έχει ο λαός για να γλιτώσει από τα δεινά που φέρνει ο καπιταλισμός, οι κρίσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων.

Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια. Ο δρόμος της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μόνο έτσι η χώρα μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της, να αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος των εργαζομένων. Αυτήν την πολιτική πρόταση εξουσίας, που το ΚΚΕ συζητάει πλατιά με το λαό στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, φιλοδοξεί να αναδείξει το αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org