Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Διαψεύδει πληροφορίες για δήθεν συμπεράσματα

Διαψεύδει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με την διερεύνηση του σκανδάλου της ΖΗΜΕΝΣ τα όσα δημοσιεύονται τελευταία για συμπεράσματα περί ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Με ανακοίνωσή της (που εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη της Επιτροπής) τονίζει ότι «όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες, σχετικά με δήθεν συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για ποινικές ευθύνες ενός συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών προσώπων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Για το θέμα της διαρροής διάφορων ονομάτων πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή Θ. Παφίλης κάνει λόγο «για οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και για επικοινωνιακά παιχνίδια, τα οποία εστιάζουν στη μίζα και το λάδωμα και συνδέονται με τις συγκρούσεις που εξελίσσονται για τη διάσωση του πολιτικού συστήματος».

Χτες στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της VODAFON Γ. Κορωνιάς. Σε τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του στην Ελβετία βρέθηκαν 75.000 ευρώ, με αποστολέα τον Π. Μαυρίδη, ο οποίος χειρίζονταν τα «μαύρα ταμεία» της ΖΗΜΕΝΣ. Ο Γ. Κορωνιάς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χρήματα που του χρωστούσε κάποιος επιχειρηματίας, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί αυτά διακινήθηκαν μέσω του Π. Μαυρίδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ