Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κραδαίνει την ανεργία και ζητάει νέα μέτρα

Να χρησιμοποιήσει την ανεργία ως όπλο, για να επισπεύσει τις «διαρθρωτικές αλλαγές», που σαρώνουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υποδεικνύει στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτίναξη της ανεργίας στο 12,1% τον περασμένο Φλεβάρη, η ηγεσία της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στα μέτρα - ανάσα του κεφαλαίου που έχει προτείνει πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος της ΝΔ και ήδη αρκετά από αυτά έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μέτρα στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τα οποία βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως προπαγανδίζουν κυβέρνηση και ΝΔ. Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ στηρίζει το κυβερνητικό νομοσχέδιο - ταφόπλακα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ σε σχέση με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ο εκπρόσωπος Τύπου παρέπεμψε στη δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Εργασίας στην οποία απλά εκφράζεται η απογοήτευση (!) για το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Α. Λοβέρδος. Ο ίδιος ο Π. Παναγιωτόπουλος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η στάση του κόμματός του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα είναι «υπεύθυνη», δηλαδή συναινετική.

Σε ό,τι αφορά τον αποπροσανατολιστικό δικομματικό καυγά περί διαφάνειας και κάθαρσης του αστικού πολιτικού συστήματος, η ΝΔ αντέδρασε έντονα στις «διαρροές» του υπουργείου Δικαιοσύνης περί αναδρομικής ισχύος του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο Π. Παναγιωτόπουλος μίλησε για «παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας εύκολων εντυπώσεων για αποπροσανατολισμό στα οποία επιδίδεται η κυβέρνηση», προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης «συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με την ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τη Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του Α. Σαμαρά στη Βουλή και με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα το μεσημέρι της Τρίτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ