Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2009 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009
Ποιοτικά χαρακτηριστικά που γεννούν νέα αισιοδοξία και απαιτητικότητα

«Η επιτυχημένη απεργία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη, παρακαταθήκη στην παραπέρα ανάπτυξη και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, έδωσε ισχυρό χαστούκι στο μαύρο αντεργατικό μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού», σημείωνε η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σε ανακοίνωση με την οποία, το ίδιο κιόλας βράδυ της απεργίας, απευθύνθηκε πλατιά στους απεργούς και γενικά την εργατική τάξη. Αποτιμώντας τη σκληρή και μαζί κρίσιμη αυτή μάχη, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τα στοιχεία που τη χαρακτήρισαν και ό,τι καινούργιο έφερε, τονίζοντας ότι αποτελούν πολύτιμο εφόδιο στη μάχη για την ανασύνταξη, την ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τον αγωνιστικό και ταξικό του προσανατολισμό του.

«Στην απεργία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αναμετρήθηκαν δύο κόσμοι, δύο στρατηγικές. Από τη μία ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και από την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα καμιά υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου». Η επιτυχία της απεργίας έδειξε την τεράστια δυναμική της γραμμής της ταξικής σύγκρουσης στο εργατικό κίνημα. Εδειξε ότι «τώρα είναι πιο αναγκαία η προετοιμασία της επόμενης απάντησης, της παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα. Οι εργαζόμενοι είναι πιο ώριμοι, μπορούν και πρέπει να κάνουν βήματα στην οργάνωση του αγώνα τους, πρώτα απ' όλα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Με συσπείρωση στα συνδικάτα, με δημιουργία σωματειακών επιτροπών, με έκφραση αλληλεγγύης, πρωτ' απ' όλα εκεί που γίνονται απολύσεις. Η υπεράσπιση των απολυμένων είναι υπόθεση όλων», σημείωνε το ΠΑΜΕ.

Ενώ, μεταξύ άλλων, κατέληγε: «Το σύνθημα και ο στόχος δουλειά για όλους με δικαιώματα αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να γίνουν βήματα συντονισμού του αγώνα με την αγροτιά, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, που πλήττονται και αυτοί από την επίθεση των μονοπωλίων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κλιμάκωση του αγώνα είναι να καταδικαστούν και να απομονωθούν παντού απ' όλους τους εργαζόμενους οι προδοτικές και απεργοσπαστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είναι από τα πιο βασικά εμπόδια στην οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης».

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα πλευρές της δουλειάς που συνέβαλαν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, αναδεικνύοντας ότι έδωσε ώθηση στην οργάνωση του αγώνα,αλλά και ότι η ολόπλευρη ενίσχυση του ΠΑΜΕ είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org