Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2009 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόσθετα μέτρα αφαίμαξης του λαού

Η κυβέρνηση με «όχημα» το νέο φορολογικό σύστημα και στρέφοντας όλη την προσοχή της στην κατάρτιση του «σύμφωνο σταθερότητας», προετοιμάζει πρόσθετα μέτρα αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, είτε μέσω της άμεσης είτε της έμμεσης φορολογίας. Οσο βέβαια ο λαός θα ξεζουμίζεται, το κεφάλαιο θα συνεχίζει να απολαμβάνει επιπρόσθετα φορολογικά προνόμια. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει:

-- Κατάργηση (ουσιαστικά) του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς - συνταξιούχους (ξεκινά από 12.000 ευρώ) και η πλήρης κατάργησή του για τους ελεύθερους επαγγελματίες (σήμερα στα 10.500 ευρώ). Στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι η εφαρμογή του αφορολόγητου ορίου να εξαρτάται από την αξία των αποδείξεων λιανικής, που θα καταφέρει να συγκεντρώσει κάθε νοικοκυριό στη διάρκεια του έτους, μια απόφαση που θα οδηγήσει στην καρατόμηση του αφορολόγητου στο μισό!

-- Παραπέρα αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πάνω στα καύσιμα, που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα φροντίσουν να μετακυλήσουν στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ηδη έχει αποφασιστεί η αύξηση των φόρων σε ποτά και τα τσιγάρα.

-- «Επανεξέταση» των σημερινών φοροελαφρύνσεων, που θα πλήξουν απευθείας το λαϊκό εισόδημα.

-- Υπαγωγή όλων των εισοδημάτων σε ενιαία φορολογική κλίμακα, που θα σηματοδοτήσει πρόσθετους φόρους για μεγάλο τμήμα των μισθωτών.

-- Προωθείται η παραπέρα μείωση στα λεγόμενα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων, δηλαδή των ισχυρών ομίλων που έχουν τις δυνατότητες να σχηματίζουν τέτοια κονδύλια με τη μορφή αποθεματικών ή άλλων τρόπων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org