Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10562

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ «ΑΕGEAN WIND»
Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο των ναυτεργατών

ΚΚΕ: Είναι απαράδεκτο, πριν διενεργηθεί έρευνα, η κυβέρνηση, ουσιαστικά, να αθωώνει την εταιρεία, μιλώντας για «κακιά ώρα», όταν αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των εργοδοτικών εγκλημάτων σε στεριά και θάλασσα.


ΣΕΛ.  11
ΨΗΦΙΣΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ
Δεν καταδίκασαν οι ΗΠΑ και όλες οι χώρες της ΕΕ

Στις 18 του Δεκέμβρη κατατέθηκε στον ΟΗΕ ψήφισμα καταδίκης της επιχείρησης δικαίωσης του ναζισμού, που ακολουθείται σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Υπέρ του ψηφίσματος τάχτηκαν 127 αντιπροσωπείες.


ΣΕΛ.  13

Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενιαίο και καθολικό

ΚΚΕ: Η «προσβάσιμη» και «ποιοτική» Δημόσια Υγεία, που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην πόλη και την ύπαιθρο

Υποσχέσεις - εμπαιγμό για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας μοίρασε χτες ο πρωθυπουργός σε επικοινωνιακού τύπου φιέστα στο νοσοκομείο «Αττικόν», με αφορμή τη λειτουργία τεσσάρων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, εξήγγειλε για μια ακόμα φορά προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, κρύβοντας αν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή με ελαστικές μορφές εργασίας. Οπως οι πρόσφατες προσλήψεις για τα 77 κρεβάτια ΜΕΘ, που δε λειτουργούν με μισθωτούς των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά με «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με εργολάβο το ΚΕΕΛΠΝΟ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και «μπλοκάκια». Αλλά και οι προσλήψεις 1.000 γιατρών και 3.000 νοσηλευτών που εξήγγειλε αποτελούν κοροϊδία, αφού οι κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι πάνω από 25.000, ενώ του ιατρικού πάνω από 3.000. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας και εμπορευματοποίησης αυτών των υπηρεσιών.


ΣΕΛ.  9

ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μια ζεστή γιορτή αλληλεγγύης για τα μεταναστόπουλα

Μια ξεχωριστή και πολύ ζεστή γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών και των Ελλήνων εργαζομένων διοργάνωσε την Κυριακή το μεσημέρι η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής δραστηριότητας και των πρωτοβουλιών της για την προώθηση της κοινής πάλης με τους Ελληνες συναδέλφους τους. Στην όμορφη αυτή συνάντηση παραβρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

Στην κόντρα

Συνεχίζεται ο χαβάς της αστικής προπαγάνδας για ελλείμματα, χρέη και τα μέτρα που αργεί τάχα να πάρει η κυβέρνηση. Βγήκαν ξανά και οι τραπεζίτες, όπως ο Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο Προβόπουλος της Τράπεζας της Ελλάδας, απαιτώντας «εδώ και τώρα διαρθρωτικές αλλαγές». Βιάζεται το κεφάλαιο, αλλά και η κυβέρνηση προχωράει γοργά. Ετοιμάζει το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» (2010-2012), που μέσα στο Γενάρη θα κατατεθεί για έγκριση στην ΕΕ. Με μέτρα «μόνιμου και σταθερού χαρακτήρα». Και μειώνει μισθούς και συντάξεις, καταργεί το αφορολόγητο χτυπώντας τα χαμηλά λαϊκά εισοδήματα, ενώ ετοιμάζει νέα βαριά φορολογία για τους μικρομεσαίους, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταργεί παροχές Υγείας - Πρόνοιας και όποιος έχει ανάγκη θα πληρώνει αδρά, ετοιμάζεται για τη «νέα γενιά ιδιωτικοποιήσεων» δημόσιας περιουσίας και υποδομών. Γιατί συνδυάζουν τα ελλείμματα με τις αντιδραστικές αλλαγές; Επειδή έξοδος από την κρίση σημαίνει νέες επενδύσεις. Και επενδύσεις χωρίς κρατική χρηματοδότηση στους επιχειρηματίες και φτηνή εργατική δύναμη δε γίνονται. Ο λαός μία δυνατότητα έχει: Να διορθώσει την ψήφο του με αγώνες. Διεκδικώντας ικανοποίηση των δικών του αναγκών κόντρα σ' αυτές του κεφαλαίου.



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σακατεύτηκαν δύο έργατες μέσα σε λίγες ώρες

ΣΕΛ.  10
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ
Πανάκριβα διόδια και απίστευτη ταλαιπωρία

ΣΕΛ.  16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχεται νέο αντιλαϊκό κύμα

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ