Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προγραμματική ΣΥΝπολίτευση

Ολοένα και πιο καθαρό γίνεται το περιεχόμενο της «προγραμματικής αντιπολίτευσης» που ασκεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ζημιά που κάνει στους εργατικούς αγώνες. Χτες, ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Κόκκινο») σχολιάζοντας τις εξαγγελίες πρόσθετων αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων απ' τον πρωθυπουργό, δήλωσε: «Οπως όλες οι εξαγγελίες θα κριθεί εκ του αποτελέσματος (...) εμείς θα πιέσουμε για να φέρουν περισσότερο αποτέλεσμα. Αν αυτά αποδώσουν, τότε θα τη γλιτώσουν φθηνότερα αυτοί που συνήθως πληρώνουν το μάρμαρο (...) υπήρχαν επίσης σημαντικά κενά (...) τι θα γίνει με τη στήριξη των ανέργων, τι θα γίνει με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, εκείνες που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα δίνει τέσσερις φορές λιγότερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης για τη στήριξη των ανέργων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι τα μέτρα είναι σε θετική κατεύθυνση και ο λαός θα πρέπει απλά να περιμένει να αποδώσουν. Τόσο ξεδιάντροπα πασχίζουν να ενσωματώσουν το λαό στην κυβερνητική προπαγάνδα. Κι ενώ τα μέτρα βγάζουν μάτι για την αντιλαϊκότητά τους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει «κενά». Κι ενώ η κυβέρνηση έχει διακηρυγμένο σχέδιο να κατευθύνει πακτωλούς στο μεγάλο κεφάλαιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την εγκαλεί, γιατί δεν το έχει ήδη κάνει εφαρμόζοντας «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης».

Κι όλα αυτά επειδή «είναι απολύτως αναγκαία η μείωση του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους, για την αναπτυξιακή πορεία και την κοινωνική συνοχή της χώρας», όπως άλλο στέλεχος του ΣΥΝ, ο Δ. Χατζησωκράτης, δήλωσε χτες (ρ/σ ΑΝΤ1), βάζοντας κι αυτός με τη σειρά του το λιθαράκι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό και να καλλιεργήσει κλίμα «εθνικής ομοψυχίας», για μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου. Ο ίδιος μάλιστα προκλητικά κάνει τον ανήξερο και αναρωτιέται «ποια κοινωνικά στρώματα και κυρίως πόσο θα υποχρεωθούν να συμβάλλουν στην υπόθεση αυτή, παραμένει αδιευκρίνιστο και αναπάντητο»!

Σύμφωνα με τον Χατζησωκράτη, «τα 80 ή 56 μέτρα αποτελούν ένα σύνολο παρεμβάσεων, που το θετικό ή αρνητικό τους περιεχόμενο μένει να διευκρινιστεί (...) στο μακρύ κατάλογο των προτεινόμενων μέτρων, κυρίως των φορολογικών, ενυπάρχουν προτάσεις που χρόνια η αριστερά πρότεινε. Και αυτές δεν μπορούμε να τις παραβλέψουμε (...) συμπερασματικά, επειδή για κάθε προτεινόμενο μέτρο (...) χρειάζονται οι λεπτομέρειες των διατάξεων που θα το υλοποιήσουν, οφείλουμε τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και οι κοινωνικοί φορείς να παρακολουθήσουμε και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τις διατάξεις εφαρμογής». Η κυβέρνηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ακόμα και αν οι υπουργοί της τύχει και καθυστερήσουν, θα μεριμνήσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να τους υπενθυμίζει το καθήκον τους πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά να τινάξουν στον αέρα τα εναπομείναντα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.


Β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ