Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι αύριο στην απεργία

Αύριο χιλιάδες εργάτες απεργούν στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στο κάλεσμα της ανάγκης, να μπει φραγμός στο αντεργατικό τσουνάμι κυβέρνησης και εργοδοσίας. Στις λίγες ώρες που απέμειναν από την αυριανή απεργία των ταξικών δυνάμεων, το μήνυμά της πρέπει να «χτυπήσει την πόρτα» κάθε λαϊκής οικογένειας, να φτάσει παντού. Τώρα, είναι η ώρα να μιλήσει η εργατιά. Να μιλήσει ο άνεργος, ο συμβασιούχος, ο απολυμένος των stage, ο απλήρωτος εργάτης, η ενοικιαζόμενη καθαρίστρια, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης, ο πτυχιούχος στις τηλεπικοινωνίες, ο κλωστοϋφαντουργός, ο εργάτης της φάμπρικας, ο χειρώνακτας και ο επιστήμονας, ο συνταξιούχος με την παγωμένη και μίζερη σύνταξη, ο κυνηγημένος μετανάστης της μαύρης ανασφάλιστης δουλειάς. Και μαζί τους, σε αυτή την στρατιά των ανυπάκουων, αυτών που δεν σκύβουν το κεφάλι, έχουν θέση, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες που τσαλακώνονται κάτω από τον οδοστρωτήρα των μονοπωλιακών ομίλων, όλοι που με τον τίμιο ιδρώτα τους παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας.

Αύριο στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου δίνουμε απάντηση: Στην κυβέρνηση που όπως έκανε καθαρό και από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός, ετοιμάζει την τελική έφοδο στα εργατικά δικαιώματα. Απάντηση στο πάγωμα και στη μείωση των μισθών, στη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, στην ολοκληρωτική ανατροπή στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας. Στην κοροϊδία και στην πρόκληση των κουπονιών και των επιδομάτων της πρόνοιας, την ώρα που τα κέρδη της πλουτοκρατίας γιγαντώνονται. Απάντηση στις απολύσεις της εργοδοσίας, στην τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, στην καταστολή και στη συκοφαντία των αγώνων. Απαντάμε στη βία του κεφαλαίου, στη βία της ανεργίας και της ανασφάλειας, της εργασιακής περιπλάνησης, στην περιφρόνηση της νέας γενιάς.

Ταυτόχρονα δίνουμε απάντηση στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αυτή τη φορά, όχι μόνο βάζει πλάτη στην αντεργατική επίθεση, όχι μόνο συνδιαλέγεται με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση, αλλά με κάθε μέσο, με λύσσα αντιπαλεύει την απεργία, συκοφαντεί τους αγώνες, υπονομεύει ανοιχτά και προκλητικά κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, πολεμάει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Στις ώρες που απομένουν δεν πρέπει να λυπηθούμε κόπους και δυνάμεις. Με την προκήρυξη, το φυλλάδιο, την κουβέντα στο εργοστάσιο, στη γειτονιά, στο καφενείο και στο σχολείο. Για να σταθούν ακόμα περισσότεροι εργάτες στις αλυσίδες της περιφρούρησης. Για να αναθαρρήσουν οι διστακτικοί. Να νιώσουν το βάρος της ευθύνης οι αναποφάσιστοι. Για να πυκνώσουν οι απεργιακές βάρδιες, για να «βουλιάξουν» από απεργούς οι δρόμοι και οι πλατείες. Κάθε εργάτης, κάθε τίμιος αγωνιστής αύριο πρέπει να πει ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στη συστράτευση, να πάρει θέση στο μετερίζι του αγώνα.

Αύριο στην απεργία κρίνονται πολλά. Κρίνεται αν θα κάνουμε την αρχή εμποδίζοντας την αντιδραστική πολιτική, για να οργανώσουμε την αντεπίθεση. Κρίνεται, αν θα 'χουμε δουλειά με δικαιώματα. Αν θα έχει προστασία ο άνεργος. Αν θα συνεχίσει να έχει σύνταξη και φάρμακο ο συνταξιούχος. Δωρεάν σχολείο τα παιδιά μας. Σε αυτόν τον ζοφερό κόσμο που και με πρόσχημα την κρίση, θέλουν να ρίξουν ολόκληρη την εργατική τάξη, μία είναι η διέξοδος. Αγώνας, οργάνωση της πάλης, κλιμάκωση. Με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, με τη σημαία των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, μπαίνουμε αποφασιστικά στη μάχη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ