Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10553

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Με πείσμα, θυμό και συνείδηση για την ανάγκη αντεπίθεσης

Ο,τι και να κάνουν, αν ο λαός αποφασίσει τι πρέπει να κάνει, δεν μπορούν να σταματήσουν το λαϊκό ποτάμι. Επομένως: Ο λαός να δείξει τη δύναμή του και να αποκτήσει συνείδηση αυτής της δύναμης. Η απεργία στις 17 Δεκέμβρη, όλες οι μορφές δράσης και πάλης, να οδηγούν στην κλιμάκωση της αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  7

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ σε όφελος του κεφαλαίου η κυβέρνηση
  • ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού: Καμία συναίνεση στη λεγόμενη πατριωτική συστράτευση, που έχει στόχο να φτιάξει τα νέα πράσινα τζάκια. Πραγματικά πατριωτικό για το λαό είναι ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντά του και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος φιλολαϊκός δρόμος
  • Πρώτη αποφασιστική απάντηση να δώσουν οι εργαζόμενοι με την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

Ο πρωθυπουργός χτες, για άλλη μια φορά, ζήτησε «εθνική συστράτευση», δηλαδή ταξική υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού, στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ με τις «δίκαιες ανατροπές», προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά οι «ανατροπές» είναι απλόχερη ενίσχυση του κεφαλαίου με κρατικό χρήμα για νέες επενδύσεις, η δημιουργία συνθηκών έντασης της εκμετάλλευσης, με κατακρεούργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, μείωση του λαϊκού εισοδήματος μέσω της φορολογίας και της μείωσης των μισθών. Ετσι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη για μεγαλύτερη κερδοφορία. Οσο για τον «πατριωτισμό» του πρωθυπουργού, είναι το δόλωμα της υποταγής του λαού στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Καμία συναίνεση στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Εχουν δρομολογηθεί σε όλα τα κράτη της ΕΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνεται ο νεκροθάφτης όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.


ΣΕΛ.  9

ΠΑΜΕ
Ούτε ώρα χαμένη για την επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης

Με αμείωτες παρεμβάσεις, εξορμήσεις, πικετοφορίες συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό.

Κάλεσμα δράσης για την επιτυχία της απεργίας έχουν ήδη απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (φωτ. από εξόρμηση της ΚΝΕ στο κέντρο της Αθήνας).


ΣΕΛ.  14  -  18

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σήμερα Τρίτη 15 Δεκέμβρη, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, θα κάνει δηλώσεις και θα απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων στην αίθουσα του ΚΚΕ στη Βουλή.


Αποπροσανατολισμός

Πολύς λόγος γίνεται για τη «διαφθορά και τη διαφάνεια» ως παράγοντες αντιμετώπισης της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι η κρίση οφείλεται στη ΝΔ που δεν αντιμετώπισε σπατάλη, ρεμούλα, διαφθορά. Αποπροσανατολισμός. Διαφθορά, σπατάλη, ρεμούλα, είναι σύμφυτα με το σάπιο ταξικό καπιταλιστικό σύστημα. Που είναι διεφθαρμένο γιατί νόμος του είναι η κλοπή από τους καπιταλιστές του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ακόμα και αν εξαλειφόταν η διαφθορά των αστικών κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, με τη διαφάνεια στο διαδίκτυο και τη δημόσια διαβούλευση, η ζωή του λαού δε θα άλλαζε. Μήπως θα ανέβουν οι μισθοί, οι συντάξεις, θα καταργηθεί η δουλειά-λάστιχο, θα γίνει δωρεάν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η Παιδεία; Και είναι σπατάλη οι κοινωνικές δαπάνες, οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων; Η «διαφάνεια», η «διαφθορά» δεν αντιμετωπίζουν τα ελλείμματα, που δημιουργούνται από το κρατικό χρήμα που δίνεται στις επιχειρήσεις, ούτε την κρίση, που είναι αποτέλεσμα της υπερκερδοφορίας του κεφαλαίου από την ένταση της εκμετάλλευσης. Κέρδη που συνεχίζουν έστω και μειωμένα. Αλλά δεν επανεπενδύονται, γιατί προσωρινά δε φέρνουν μεγαλύτερα κέρδη. Είναι σύμφυτα του καπιταλισμού. Λαϊκή απάντηση: Η αντεπίθεση!



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Συντονισμένος αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς

ΣΕΛ.  20  -  21
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Η κρατική βία συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή επέλαση

ΣΕΛ.  27
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΗΜAΤΟΠΟΙΙΑ «ELITE»
Διαδήλωσαν μαχητικά στο κέντρο της Αθήνας

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ