Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10555

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ κόντρα στη νέα έφοδο στα δικαιώματά μας
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 63 πόλεις
  • Αθήνα στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως
  • Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό

Στην απεργία καλούν και συμμετέχουν

  • Οι Ομοσπονδίες: Τύπου και Χάρτου, Οικοδόμων Ελλάδας, Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο.
  • Τα Εργατικά Κέντρα: Αιγίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λευκάδας, Αρτας, Σάμου, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Νάουσας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Ρόδου, Ζακύνθου, Μυτιλήνης, Φωκίδας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
  • ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στους ναυτεργάτες και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα σε όλους τους κλάδους. Από το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΙΤΑ, η ΕΣΠΗΤ, η ΕΠΗΕΑ.
  • Σε τρίωρη στάση εργασίας καλεί η ΟΛΜΕ και δεκάδες σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενώ με αποφάσεις τους για επιπλέον τρίωρη στάση τη μετατρέπουν σε ολοήμερη απεργία δεκάδες ΕΛΜΕ, σύλλογοι δασκάλων σε όλη τη χώρα.

ΣΕΛ.  8  -  11

Δύο στρατηγικές

Από τη μια οι ταξικές δυνάμεις, πολλές ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, δεκάδες συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, αποφάσισαν απεργία για σήμερα και οργάνωσαν τη συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτήν, κόντρα στη νέα έφοδο καπιταλιστών - κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και άλλα δικαιώματα. Από την άλλη η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, σε ορισμένες περιπτώσεις και η «Αυτόνομη Παρέμβαση», καλούσαν τους εργαζόμενους να γίνουν απεργοσπάστες. Η ΓΣΕΕ, χθές, αυτοανακυρήχθησε στο μεγαλύτερο απεργοσπάστη, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας της απεργίας, προλαβαίνοντας ακόμη και αυτή την αστική Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν εργοδοτικές οργανώσεις για να χτυπήσουν την απεργία ως παράνομη. Από τη μια, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουν την ταξική πάλη για να μπουν εμπόδια στη νέα λαίλαπα, για να ενισχυθεί ο δρόμος του αγώνα ικανοποίησης των αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Από την άλλη, κυβέρνηση - ΝΔ - ΕΕ - εργοδοσία έχουν συμμάχους τη ΓΣΕΕ, στο μαύρο μέτωπο έντασης της εκμετάλλευσης και αντιλαϊκής εξόδου από την κρίση και τις δυνάμεις του ΣΥΝ στον κάλπικο εξανθρωπισμό της βαρβαρότητας. Ολοι με το σύγχρονο δουλεμπόριο. Υπάρχουν δυο δημοκρατίες. Αυτή των καπιταλιστών, και αυτή των των εργαζομένων. Είναι ασυμβίβαστες και αντιπαλεύουν μεταξύ τους. Δυο κόσμοι, δυο στρατηγικές, σε αντιπαράθεση. Μοναδική απάντηση: Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση, ως την τελική νίκη του λαού.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μαζικό και δυναμικό το χτεσινό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεσμεύεται στις «αγορές» για σκληρή λιτότητα

ΣΕΛ.  22
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργούν κόντρα και στις δικαστικές αποφάσεις περί παράνομης απεργίας

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ