Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Βάζει «πλάτες» στις κυβερνητικές επιδιώξεις

Επί της ουσίας στήριξη στην κυβέρνηση και τις επιδιώξεις που θέλησε να υπηρετήσει με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια και τη διαφθορά, έσπευσε να παράσχει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με τις δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, με τις οποίες:

-- Νομιμοποίησε τις κυβερνητικές αιτιάσεις λέγοντας: «Η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής έχουν να κάνουν με την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος». Αποσιωπώντας ότι το σύστημα της εξουσίας της άρχουσας τάξης αναπαράγει τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στηρίζεται πάνω τους για να μπορεί να συνεχίζεται απρόσκοπτα το μεγαλύτερο όλων σκάνδαλο, της εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους, της ιδιοποίησης από τους λίγους του πλούτου που παράγουν οι πολλοί.

-- Νομιμοποίησε εκ των προτέρων μέτρα που θα έρθουν στο όνομα της αντιμετώπισής τους, λέγοντας: «Χρειάζονται αποφάσεις και όχι λόγια. Αποφάσεις για τολμηρές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο». Κι αυτό παρότι είναι γνωστό ότι τέτοια μέτρα έχουν προ πολλού ληφθεί σε άλλες καπιταλιστικές χώρες και έχουν παταγωδώς αποτύχει ως προς το διακηρυγμένο στόχο τους. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Το σύστημα που γεννά τη διαπλοκή δεν γίνεται να καταπολεμήσει το «γέννημά» του.

Μέτρα, για τα οποία είναι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να κινούνται σε αντιδραστική και αυταρχική κατεύθυνση. Οπως αυτά που αφορούν στη χρηματοδότηση των κομμάτων, που ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να τα επισπεύσει ζητώντας «αλλαγή του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων». Κι αυτό ενώ υπάρχουν σχέδια για αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος που αποσκοπούν στο να ελέγξουν τα κόμματα της αστικής εξουσίας, για να μη γίνεται ευάλωτη η αστική διακυβέρνηση και να ετοιμάσουν το έδαφος για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Σχέδια για τα οποία το ΚΚΕ έγκαιρα έχει προειδοποιήσει το λαό, εφιστώντας του την προσοχή ότι «πίσω από την ψεύτικη επιχείρηση "ελληνικά καθαρά χέρια", κρύβονται ακόμα πιο επώδυνα και αυταρχικά για το λαό μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ