Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο δρόμο πριν καν λήξουν οι συμβάσεις

Στο δρόμο έμειναν 7 εργαζόμενοι με προγράμματα «stage» στο Δήμο Κοζάνης και άλλοι 4 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), αν και οι δύο φορείς είχαν αποδεχθεί την παράταση των αρχικά 18μηνων συμβάσεων για 12 ακόμα μήνες.

Οι συνολικά 22 εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης έπιασαν δουλειά το Νοέμβρη του 2007 και μετά την ανανέωση των συμβάσεων έπρεπε να συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι το Μάη του 2010. Προχτές ο δήμος άρχισε να τους ενημερώνει ότι η ισχύς του συμφωνητικού συνεργασίας «λύεται αυτοδικαίως και η παράτασή του δεν είναι δυνατή χωρίς την ύπαρξη σαφούς και ειδικής νομοθετικής ρύθμισης». Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, η λήξη του συμφωνητικού συνεργασίας γίνεται γιατί σύμφωνα με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ, με τη συμπλήρωση 24μηνου, οι εργαζόμενοι μπορεί να εγείρουν αξιώσεις για μονιμοποίηση και αποζημιώσεις.

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ επικαλείται ότι «δεν προτίθεται να παρατείνει ή να ανανεώσει το συμφωνητικό συνεργασίας» επειδή θεωρεί ότι «εκπληρώθηκε ο σκοπός του, δηλαδή η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ