Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10527

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΚΕ: Να πάρει το λόγο η ταξική αντεπίθεση

Το λόγο τώρα πρέπει να τον πάρει η οργανωμένη ταξική πάλη και αντεπίθεση. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  12  -  13
ΝΑΤΟ
Σχεδιάζουν τους νέους ιμπεριαλιστικούς στόχους

Οι νέοι ιμπεριαλιστικοί στόχοι καθορίστηκαν χτες από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και άλλους αξιωματούχους ως μερικές από τις μείζονες προκλήσεις του 21ου αιώνα, στη διάρκεια σεμιναρίου που διοργανώθηκε στη Σλοβενία.


ΣΕΛ.  17

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ μόνιμη και σταθερή και όχι ευκαιρία

Υπαρκτή κοινωνική ανάγκη η ευέλικτη εργασία, είπε προκλητικά ο πρωθυπουργός

  • Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη μονιμοποίηση των ανθρώπων που δουλεύουν με stage, προσωρινή απασχόληση, μερική απασχόληση, ενοικιαζόμενοι, σε εργολάβους μαύρης εργασίας, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι νόμοι για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ και επαύξησε η ΝΔ.
  • Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μόνιμη σταθερή δουλειά, 35ωρο, 5ήμερο και 7ωρο, με ελεύθερο χρόνο. Το ΚΚΕ παλεύει να καταργηθεί η ανεργία. Απορρίπτει τη λογική του ΑΣΕΠ, την άποψη ότι οι γυναίκες και οι νέοι θέλουν μερική απασχόληση. Ολες οι γυναίκες θέλουν μόνιμη σταθερή δουλειά και μπορούν να τη συνδυάσουν με τη μητρότητα και το νοικοκυριό, αν υπάρχει κρατική κοινωνική φροντίδα.
  • Δε δεχόμαστε τη «μαθητεία», έτσι όπως χρησιμοποιείται. Η μαθητεία να γίνεται μέσα στη σχολή, είτε είναι επαγγελματική, είτε πανεπιστήμιο. Οπου χρειάζεται να γίνει στην παραγωγή, να έχει λιγότερες ώρες δουλειάς, να αμείβονται κανονικά οι νέοι, να έχουν άδειες. Να καταργηθεί η δουλειά για το φοιτητή, το σπουδαστή, το μαθητή.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αιτίες γέννησης της Οχτωβριανής Επανάστασης είναι σήμερα πιο ώριμες

Με μια μεστή διδαγμάτων εκδήλωση στην κατάμεστη από εργατόκοσμο κάθε ηλικίας - ξεχωριστή η παρουσία πολλών μεταναστών - Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, οι κλαδικές Αχτίδες της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του Κόμματος τίμησαν χτες βράδυ την επέτειο των 92 χρόνων από τη Μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση.


ΣΕΛ.  8  -  9

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα ΕΤ-1

Χωρίς όρια η χυδαία αντικομμουνιστική προπαγάνδα της ΕΤ-1, όπως έδειξε χτες από την εκπομπή του Γ. Μαλούχου για το σοσιαλισμό. Τι είπε; Ο Λένιν έγινε κομμουνιστής για να εκδικηθεί την εκτέλεση του αδελφού του. Αλλά, όταν έκανε την επανάσταση, αυτή μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι μπολσεβίκοι κατέστρεψαν τη βιομηχανία και την Εκκλησία. Μετά, πήρε τη σκυτάλη ο Μουσολίνι. Από το όνειρο του Μαρξ για τον κομμουνισμό, που ο άνθρωπος θα δούλευε λίγο το πρωί και το απόγευμα θα έγραφε ποιήματα, δεν έμεινε τίποτα. Ο κομμουνισμός και ο φασισμός ήταν οι σφετεριστές του σοσιαλισμού. Αλλά, ευτυχώς, ήρθε ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός με το Εργατικό Κόμμα στην Αγγλία. Με εκλογές επικράτησε, εισήγαγε την κοινοκτημοσύνη!

Παρτενέρ του Γ. Μαλούχου ο εξίσου αντικομμουνιστής «φιλόσοφος» και δημοσιολόγος Στέλιος Ράμφος και κάποιοι «φωστήρες» του αμερικάνικου πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τους λιβελοτηλεαστέρες. Την ψευτιά; Την αντιεπιστημονικότητα των πωρωμένων δημοσιολόγων; Το βούρκο της ατιμίας απέναντι στην Ιστορία; 'Η την κατασκευή εικονικής πραγματικότητας; Γιατί, αν καταστράφηκε η Εκκλησία στη Ρωσία πώς υπάρχει μετά την αντεπανάσταση; Αν καταστράφηκε η βιομηχανία, πώς η Ρωσία είναι τώρα ισχυρή βιομηχανική ιμπεριαλιστική δύναμη; Πώς στην Αγγλία υπάρχει «κοινοκτημοσύνη» με ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους, στρατιές ανέργων, ένταση της ανεργίας, της φτώχειας, του ρατσισμού και της εξαθλίωσης; Φαίνεται πως ο κατήφορος της ΕΤ-1 δεν έχει πάτο.



36η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αγωνιστικός γιορτασμός σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  18  -  19
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  22
ΚΥΣΕΑ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επιβεβαίωση και βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διευρύνεται το βάθος και το εύρος των ανατροπών

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ