Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πλατιά συζήτηση για την προσφορά και την αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα από τις Κομματικές και τις ΚΝίτικες Οργανώσεις

«Ζήτω η μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», γράφει η αφίσα. Η προσφορά του Σοσιαλισμού στην παγκόσμια εργατική τάξη είναι ανεκτίμητη, όπως και το μήνυμα που κληροδότησε στο σήμερα
«Ζήτω η μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», γράφει η αφίσα. Η προσφορά του Σοσιαλισμού στην παγκόσμια εργατική τάξη είναι ανεκτίμητη, όπως και το μήνυμα που κληροδότησε στο σήμερα
Απάντηση στη νέα προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του Σοσιαλισμού, την οποία κλιμακώνουν οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την καπιταλιστική παλινόρθωση στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, δίνουν τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα, με θέμα την προσφορά και τις κατακτήσεις του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Ανάμεσα σε άλλες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τις παρακάτω εκδηλώσεις:

-- Εκδήλωση με θέμα «Αντισταλινισμός, η εμπροσθοφυλακή του αντικομμουνισμού» διοργανώνουν οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Μενιδίου - Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου, την Κυριακή 15/11, στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο Αχαρνών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία, αφήγηση - απαγγελία ποιημάτων, προβολή βίντεο και μουσικό αφιέρωμα, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση σοβιετικής αφίσας και βιβλίου.

-- «92 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση», είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, την Κυριακή 15 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις θα γίνουν:

  • Στην Καλαμάτα, στην αίθουσα Φιλαρμονικής, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Στην Κεφαλονιά, στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Χρήστο Λουκά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

Επίσης, κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ προγραμματίζουν τις παρακάτω εκδηλώσεις με θέμα την Οχτωβριανή επανάσταση και την προσφορά του Σοσιαλισμού:

-- Την Κυριακή 22/11, στις 11 π.μ. στην Ξυλοτεχνία Περιστερίου (Κωστή Παλαμά και Παρασκευοπούλου), με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ.

-- Το Σάββατο 28/11, στις 6.30 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Υπηρεσιών οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας», με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Το Σάββατο 28/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα μουσικών συνόλων του Δήμου Αθήνας (Αρτέμωνος 7, Νέος Κόσμος), οι Κομματικές Οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας» με ομιλητή τον Κώστα Σκολαρίκο, συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ