Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Σήμερα και αύριο στην Αθήνα

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του 19ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», στην Ομόνοια. Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο με την εκλογή των νέων οργάνων στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στο μεταξύ οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους, προκειμένου να του καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Οπως αναφέρουν στη σχετική καταγγελία τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις, ο υπουργός παρέπεμψε την αντιπροσωπεία στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, «πρόσωπο όχι κυβερνητικό, σημειώνουν, και πολιτικά υπεύθυνο». Και υπογραμμίζουν ότι «αυτή η στάση του υπουργού σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους που καλύπτουν οι οργανώσεις μας δείχνει ασέβεια και απαξίωση σε ανθρώπους που τόσα πολλά έχουν προσφέρει. Εμείς αρνούμαστε να συναντήσουμε τον γενικό γραμματέα. Επιμένουμε και απαιτούμε να μας δεχτεί ο υπουργός για να έχουμε υπεύθυνες απαντήσεις στα δίκαια και χρονίζοντα αιτήματά μας».

Τέλος, με ψήφισμα της γενικής της συνέλευσης η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας και γύρω δήμων χαρακτηρίζουν «επίδομα πτωχοκομείου» το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και απαιτούν κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ και κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Την επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά Ταμεία κλπ. «Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας», καταλήγει. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ