Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ ζήτησε μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης

Ηταν το μόνο Κόμμα που χτες καταψήφισε τον προϋπολογισμό της Βουλής, καταγγέλλοντας την πολιτική του δικομματισμού που σκορπίζει φτώχεια στα λαϊκά στρώματα

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε τον προϋπολογισμό της Βουλής κατά τη χτεσινή διαδικασία στην Ολομέλεια, ζητώντας μάλιστα και μείωση των αποδοχών των βουλευτών. Υπέρ του προϋπολογισμού τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ «λευκή» ήταν η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινή συνισταμένη όσων υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, ήταν ο «συνετός» χαρακτήρας του και η περιστολή των δαπανών του λόγων της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης.

Τις αναφορές των εισηγητών των κομμάτων στην οικονομική κρίση σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας ότι «οι υπουργοί της σημερινής και της χτεσινής κυβέρνησης κάνουν λόγο για μια κατάσταση λίγο πριν από το χάος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Επωδός όλων αυτών; "Δουλεύετε", ή για να το πω πιο λαϊκά, "δουλεύετε και σκάστε και μη μιλάτε". Ε, όχι, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Γιατί αυτό που διαπιστώνει ο λαός είναι ότι η ΕΕ έβαλε και βάζει καθημερινά τους εργαζόμενους στην πρέσα. Η ΕΕ παρεμβαίνει σήμερα πολύ περισσότερο από άλλοτε. Παρεμβαίνει στους μισθούς, στις συντάξεις, παρεμβαίνει στα ασφαλιστικά δικαιώματα γενικότερα. Και εδώ υποτάσσεται η δημοσιονομική πολιτική στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αυτό εκφράζεται και με τις παρεμβάσεις Αλμούνια. Και όλα αυτά στο όνομα της κρίσης!».

Οσον αφορά το θέμα της λειτουργίας του Κοινοβουλίου σημείωσε ότι «εμείς σταθερά επιμένουμε σε μια άποψη και σε μια ανάγκη, κατ' αρχήν να διευρύνονται σταθερά τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης. Και εν πάση περιπτώσει, να μην είναι σε καμία περίπτωση τυπική η λειτουργία της Ολομέλειας, να μην επικυρώνονται απλά αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και να μην επικυρώνονται κείμενα που μερικές φορές το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά που είμαστε στην αίθουσα, ότι δε γίνονται καλά οι μεταφράσεις. Ερχονται αυτούσια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από άλλους διακρατικούς οργανισμούς διάφορα κείμενα που μετατρέπονται σε νομοθετήματα».

Φτωχαίνουν τα λαϊκά στρώματα

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωση της Βουλής να καλύπτει τη δραστηριότητα των βουλευτών ζητώντας όμως «να μη δημιουργείται η εντύπωση, ή να είναι και πραγματικότητα καμιά φορά ως ένα βαθμό, ότι ανεχόμαστε πλουτισμό, κάποια προνόμια - σε εισαγωγικά ή μη - που προκαλούν και την κοινή γνώμη». Συνέχισε λέγοντας ότι «επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση των εργαζομένων, θα φτωχύνουν οι εργαζόμενοι όπως και να έχουν τα πράγματα, είτε με το ποσοστό των αυξήσεων που θα δοθούν, με την ακρίβεια, είτε με το ποσοστό της ανεργίας που ανεβαίνει, οπότε χάνει η κάθε οικογένεια ένα κομμάτι γιατί έχει έναν άνεργο, χάνει ένα μισθό, είτε με την έμμεση φορολογία» προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να αποξενωνόμαστε απ' αυτή την κατάσταση μέσα στην κοινωνία. Γι' αυτό και πέρυσι είχαμε πει ότι δε χρειάζεται αύξηση ούτε στο επίπεδο που θα είναι η εισοδηματική πολιτική. Πέρυσι αυτό αποτέλεσε και λόγο να μην ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό. Σήμερα επαναλαμβάνεται αυτό. Εμείς δε μένουμε μόνο σ' αυτό που είμαστε αντίθετοι. Θα μπορούσε να υπάρξει και μείωση παραπέρα». Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού της Βουλής είναι 218 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 221,9 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ίδια και χειρότερα με τις πυρκαγιές...(2008-06-26 00:00:00.0)
Υποκριτική δικομματική αντιπαράθεση(2007-06-30 00:00:00.0)
Ερχονται τα χειρότερα...(2006-11-01 00:00:00.0)
Ανούσιος καυγάς για το επίδομα(2005-10-12 00:00:00.0)
Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης(2001-06-16 00:00:00.0)
Πρέπει να παραιτηθεί άμεσα!(2000-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ