Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην πεπατημένη και για το Ασφαλιστικό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ στήνεται κατά τον «κλασικό» τρόπο για το Ασφαλιστικό: Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει τις γνωστές άθλιες προτάσεις της και η κυβέρνηση σπεύδει να ζητήσει «την γνώμη των κοινωνικών εταίρων»...

Πώς να το κάνουμε, για να προωθηθούν οι αλλαγές που σχεδιάζονται, πρέπει να ...μαζευτούν όλα τα «καλά παιδιά». Δηλαδή, οι (εκάστοτε) κυβερνώντες, οι βιομήχανοι και, φυσικά, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Βλέπετε, δεν είναι απλά τα πράγματα. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών «παίζονται» - που παγίως εξαρτώνται από την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων! Οπότε χρειάζεται ... «συστράτευση».

Κι όλα αυτά θα γίνουν, όπως πάντα, «για το καλό μας». Για να μη βουλιάξουν τα ταμεία μας, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στον κυκεώνα της διεθνούς κρίσης. (Λες και τόσο καιρό που ...δεν είχαμε κρίση, δεν τα αφαίμαζαν μια χαρά).

Εν ολίγοις, ό,τι έλεγε πριν λίγους μήνες η Φάνη Πετραλιά, λέει τώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος και φαίνεται να βιάζονται ιδιαιτέρως.

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και στη περίπτωσή μας είναι οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν καμία διάθεση να «χάψουν» αυτά τα παραμύθια, όσα κόλπα κι αν χρησιμοποιήσουν για να περάσουν τις αντιλαϊκές επιλογές τους.

ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΑΝΕ «μυστική σύσκεψη» για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην κυβέρνηση, δεν το ξέρουμε και το πιο πιθανό είναι να μην το μάθουμε ποτέ. Οχι, όμως, ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία...

Γιατί το πού το πάνε και για τον Σκαραμαγκά και συνολικά για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, όπως και για τα λιμάνια, δεν μπαίνουν στον κόπο να το κρύψουν. Και να θέλουν, δηλαδή, δεν μπορούν...

Συρρίκνωση και παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα είναι το μόνο στο οποίο πιστεύουν. Κι αν κάποιοι ...την πάτησαν προεκλογικά με όλα όσα άκουγαν, τώρα βλέπουν την απλούστατη και καθόλα φανερή πραγματικότητα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αυτά δεν κρύβονται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ