Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι αντιθέσεις παραμένουν

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.--

Συμφώνησαν πως διαφωνούν οι περισσότεροι απ' τους κρατικούς αξιωματούχους πλούσιων και φτωχών χωρών που ολοκλήρωσαν χτες την τριήμερη συνάντησή τους για τις κλιματικές αλλαγές, η οποία πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Οι βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες (π.χ., ΗΠΑ) εξακολούθησαν να ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και απ' τις αναπτυσσόμενες όσον αφορά στη μείωση των αερίων που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, προτείνοντας ως αντάλλαγμα «οικονομική βοήθεια» αρκετών δεκάδων δισ. δολαρίων Οι αναπτυσσόμενες χώρες απ' την πλευρά τους εξακολούθησαν να επιφυλάσσονται για τις καλές προθέσεις των βιομηχανικών χωρών της Δύσης απαιτώντας απ' αυτές να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων κατά 40%, στα επίπεδα της δεκαετίας του '90.

Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την πιθανότητα κατάληξης, στην επικείμενη σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβρη, σε μία συμφωνία που να αφορά έστω στις ...«μελλοντικές δεσμεύσεις» ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ