Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10522

Αρθρο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

Να αντιστοιχίσουμε την οργανωτική, ιδεολογική και μαζική μας δράση στο ύψος των πολιτικών μας καθηκόντων για τη συγκέντρωση και συσπείρωση δυνάμεων στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία, οικονομία.


ΣΕΛ.  3   -   6

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατά των μονοπωλίων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Την κρίση να την πληρώσουν οι καπιταλιστές.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντείνει τις προσπάθειες να ανταποκριθεί στην αποστολή της συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Προωθεί με γοργούς ρυθμούς την πολιτική ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου που μεταφράζεται σε γενικευμένη επίθεση σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Ετσι έστειλε στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα προγράμματα «stage», ανοίγοντας το δρόμο της παραπέρα υπερεκμετάλλευσής τους αφού τους στερεί, όπως και σε άλλους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εμφανίζει ως κοινωνική πολιτική την ελεημοσύνη του μισού κουλουριού κατά μέσο όρο την ημέρα, και ως «δίκαιη αναδιανομή» τη μηδαμινή εφάπαξ εισφορά των επιχειρηματιών, δίνοντάς τους ως αντάλλαγμα την είσπραξη ακόμη περισσότερων κερδών από τη μεγαλύτερη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Αυτό φαίνεται και από το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και με την αντεργατική θύελλα που είναι έτοιμη και προαποφασισμένη, προσφέροντας φθηνούς εργαζόμενους στους κεφαλαιοκράτες, μέσα από την επέκταση της μερικής προσωρινής απασχόλησης και τη μετακύλιση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του κεφαλαίου στους φορολογούμενους.


ΣΕΛ.  10,   12  -  15

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αντεπίθεση για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει!

Αντιπρόσωποι από 110 Επιτροπές Αγώνα και 17 συλλόγους από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μέσα από μια μαχητική πανελλαδική συνάντηση, πήραν την απόφαση για τη συγκρότηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Με τη διακήρυξή τους καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών, τον κάθε φοιτητή και σπουδαστή, να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα για σύγχρονες και ρεαλιστικές διεκδικήσεις, στο δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων, τον μόνο που μπορεί να φέρει κατακτήσεις.


ΣΕΛ.  20   -   21


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο για τον Γιάννη Ρίτσο

ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Παναττική συγκέντρωση αύριο

ΣΕΛ.  13
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΓΔΜ
Παιχνίδια με τράπουλα σημαδεμένη από τους ιμπεριαλιστές

ΣΕΛ.  9
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και τη λαϊκή κατοικία

ΣΕΛ.  29

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ