Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10520

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προμηνύονται νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές

Το «πράσινο φως» να ανοίξει το Ασφαλιστικό και να προωθηθούν νέες ανατροπές, εναρμονισμένες με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και τις επιθυμίες του κεφαλαίου, έδωσε χτες ο πρωθυπουργός.


ΣΕΛ.  13
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί άλλη πολιτική από της ΝΔ, αλλά σηματοδοτεί τη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.


ΣΕΛ.  19

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ με καλό μισθό, ασφάλιση και ελεύθερο χρόνο

Αλέκα Παπαρήγα: Είμαστε υπέρ της μονιμοποίησης όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ανεργία είναι πολιτικό ζήτημα, δεν είναι θέμα αξιοσύνης. Η δουλειά είναι δικαίωμα, δεν είναι θέμα ευκαιρίας. Να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης

  • Σταθερή, μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων με stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην απολυθεί κανένας. Με αυτά τα αιτήματα διαδήλωσαν χτες χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι με stage, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής τους.
  • Το ΚΚΕ είναι υπέρ της μονιμοποίησης όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτό το αίτημα το έχει υποστηρίξει και για τους συμβασιούχους στους δήμους και σε άλλους χώρους. Απορρίπτουμε τη μορφή των διαγωνισμών. Απορρίπτουμε την πιστοποίηση ικανότητας για τη δουλειά. Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει ανέβει και μπορεί να έχουν όλοι θέσεις δουλειάς με καλό μισθό και ελεύθερο χρόνο. Αυτό μπορεί να γίνει και συνδυάζεται απόλυτα και με την ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας. Για το ΚΚΕ ανάπτυξη είναι αυτή που βασίζεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάθε άλλη ανάπτυξη είναι αντιλαϊκή και αντεργατική.

ΣΕΛ.  8   -   9

Φερέφωνο πολεμοκάπηλων

Ως εντεταλμένος των ιμπεριαλιστών μίλησε στη Βουλή ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ευχαριστώντας τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στους στρατούς κατοχής ανά τη Γη. Και συνέδεσε αυτές τις ευχαριστίες, εκθειάζοντας τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία σε βάρος της Κορέας το 1950, με επαίνους στις τότε ελληνικές κυβερνήσεις για την αποστολή ελληνικού στρατού στον πόλεμο κατά του κορεατικού λαού. Μια αποστολή σε μια ιμπεριαλιστική εκστρατεία που έχει καταγραφεί σαν ντροπή στη συνείδηση της πλατιάς πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, με εκατοντάδες Ελληνες νεκρούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συντονισμένη πάλη για έργα χρήσιμα στο λαό

ΣΕΛ.  13
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 9 του Νοέμβρη

ΣΕΛ.  20
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα η συνάντηση για την ανασύνταξη του κινήματος

ΣΕΛ.  23
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Ιμπεριαλιστικό κήρυγμα - πρόκληση για το λαό

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ