Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ
Συνεχίζεται η προπαγάνδα διαστρέβλωσης της Ιστορίας

Από την έκθεση φωτογραφίας στο Βερολίνο, μέρος της προπαγάνδας που επιχειρεί να παρουσιάσει τη ΓΛΔ ως μια «δικτατορία»
Από την έκθεση φωτογραφίας στο Βερολίνο, μέρος της προπαγάνδας που επιχειρεί να παρουσιάσει τη ΓΛΔ ως μια «δικτατορία»
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Οι φιέστες και οι παράτες σπίλωσης και αμαύρωσης του σοσιαλισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση «20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου», συνεχίστηκαν και χτες. Ενας από τους «κεντρικούς πρωταγωνιστές», ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που συνέβαλε τα μέγιστα στην παλινόρθρωση του καπιταλισμού, «συζήτησε» με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στο δίκτυο Al Jazeera την «πτώση» του τείχους, ενώ το βρετανικό περιοδικό «Economist» έχει και πάλι αφιέρωμα, με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να «εξηγεί γιατί δεν έστειλε τα τανκς στην Ανατολική Ευρώπη».

Εννοείται ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ θα πρωταγωνιστήσει στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας και στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ανήμερα της επετείου, τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα περάσουν μαζί την πύλη του Βραδεμβούργου. Ανάμεσα στους άλλους προσκεκλημένους θα είναι οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Γέρζι Μπούζεκ, οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, όλοι όσοι πανηγυρίζουν για το ότι οι κεφαλαιοκράτες εξουσιάζουν σήμερα τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Φυσικά, τη θέση τους θα έχουν και οι πρωτεργάτες των ανατροπών, όπως ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα, που μάλιστα θα σπρώξει το πρώτο κομμάτι του ντόμινο που θα συμβολίζει τη ...σταδιακή ανατροπή.

Επίσης η όλη προπαγανδιστική μηχανή περιλαμβάνει και «θέαμα» με καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Για τη νεολαία ο Μπον Τζόβι, αλλά και για τους διανοούμενους ο Ισραηλινός πιανίστας και συνθέτης, Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ, ο οποίος θα διευθύνει μία συναυλία-προπαγάνδα προσπάθειας σύνδεσης του σοσιαλισμού με το φασισμό, αφού θα συνδέσει όπως δηλώνει όλες τις «λιγότερο ευτυχισμένες στιγμές», συμπεριλαμβανομένης της «νύχτας των κρυστάλλων» του 1938 κατά την οποία οι Ναζί είχαν καταστρέψει εβραϊκά σπίτια, μαγαζιά και συναγωγές. Τέτοια είναι η διαστρέβλωση και η παραχάραξη που επιχειρούν σήμερα οι αστοί, μόνο που η Ιστορία με τη θετική και αρνητική πείρα που καταγράφτηκε στη ΓΛΔ επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του σοσιαλισμού με τις όποιες αδυναμίες και παρεκκλίσεις σε σχέση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα σε ανατολή και δύση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο καπιταλισμός είναι που σηκώνει καθημερινά τείχη στη ζωή των λαών(2014-11-15 00:00:00.0)
Ο «ανήσυχος» Γκορμπατσόφ(2014-11-11 00:00:00.0)
«Παραπέτασμα» συκοφάντησης του σοσιαλισμού(2009-11-06 00:00:00.0)
Οι πανηγυρισμοί των αστών δεν κρύβουν την αλήθεια(2009-11-01 00:00:00.0)
Δίνουν βραβεία στον Γκρορμπατσόφ για τις ...υπηρεσίες του(2009-10-03 00:00:00.0)
Δέκα χρόνια μετά...(1999-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ