Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ερωτηματικά για το μακελειό στο στρατόπεδο του Τέξας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Δε γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις και εφιστώ την προσοχή στο να καταλήγουμε σε συμπεράσματα πριν γνωρίσουμε όλα τα γεγονότα», δήλωσε σιβυλλικά ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όσον αφορά το αιματηρό περιστατικό όπου ο ταγματάρχης Νιντάλ Μαλίκ Χασάν άνοιξε πυρ στη στρατιωτική βάση Φορντ Χουντ στο Τέξας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα και να τραυματιστούν 30. Το περιστατικό συνέβη σε μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις στον κόσμο με δυναμικό πάνω από 70.000 (στρατιωτικούς και πολίτες) από όπου επίσης αποστέλλονται στρατεύματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ηδη, ο αμερικανικός στρατός έδωσε εντολή να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας.

Οσο για το ίδιο το περιστατικό, ο ταγματάρχης Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, στρατιωτικός ψυχίατρος, τραυματίας, έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ οι Αρχές αναζητούν τα κίνητρα του δράστη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια του Νιντάλ Μαλίκ Χασάν για το γεγονός ότι επρόκειτο να σταλεί στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, ενώ συγγενής του δράστη δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι παραπονιόταν για παρενοχλήσεις, εξαιτίας της παλαιστινιακής καταγωγής του (με ιορδανική υπηκοότητα). Επίσης έγινε γνωστό ότι προσπαθούσε να φύγει από το στρατό και η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν όταν έμαθε ότι θα στέλνονταν σε κάποιο πολεμικό μέτωπο.

  • Ενα νέο μακελειό με 1 νεκρό και έξι τραυματίες σημειώθηκε χθες σε κτίριο γραφείων της εταιρείας «Legions Place», στο κέντρο του Ορλάντο, στη Φλόριντα. Αγνωστοι εισέβαλαν στα γραφεία και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ