Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ με καλό μισθό, ασφάλιση και ελεύθερο χρόνο

Αλέκα Παπαρήγα: Είμαστε υπέρ της μονιμοποίησης όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ανεργία είναι πολιτικό ζήτημα, δεν είναι θέμα αξιοσύνης. Η δουλειά είναι δικαίωμα, δεν είναι θέμα ευκαιρίας. Να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης

  • Σταθερή, μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων με stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην απολυθεί κανένας. Με αυτά τα αιτήματα διαδήλωσαν χτες χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι με stage, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής τους.
  • Το ΚΚΕ είναι υπέρ της μονιμοποίησης όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτό το αίτημα το έχει υποστηρίξει και για τους συμβασιούχους στους δήμους και σε άλλους χώρους. Απορρίπτουμε τη μορφή των διαγωνισμών. Απορρίπτουμε την πιστοποίηση ικανότητας για τη δουλειά. Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει ανέβει και μπορεί να έχουν όλοι θέσεις δουλειάς με καλό μισθό και ελεύθερο χρόνο. Αυτό μπορεί να γίνει και συνδυάζεται απόλυτα και με την ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας. Για το ΚΚΕ ανάπτυξη είναι αυτή που βασίζεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάθε άλλη ανάπτυξη είναι αντιλαϊκή και αντεργατική.

ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ