Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Εμποδίζουν την επίσκεψη στην Ελλάδα συνδικαλιστών της ΠΣΟ

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον αρμόδιο υπουργό για την άρνηση χορήγησης βίζας

Καμιά απαγόρευση και κανένας περιορισμός δεν πρόκειται να σταματήσει το δυνάμωμα της ΠΣΟ, που εκφράζει το ταξικό δίκιο εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο
Καμιά απαγόρευση και κανένας περιορισμός δεν πρόκειται να σταματήσει το δυνάμωμα της ΠΣΟ, που εκφράζει το ταξικό δίκιο εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την άρνηση χορήγησης βίζας σε συνδικαλιστές της ΠΣΟ προκειμένου να επισκεφτούν τη χώρα μας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Αντώνης Σκυλλάκος. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών γνωρίζουν ότι από το Γενάρη του 2006 η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, που σήμερα αριθμεί 72 εκατομμύρια μέλη από 95 χώρες του κόσμου, έχει την έδρα και τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα. Ως εκ τούτου, προσκαλούνται για επίσημες συναντήσεις στη χώρα μας, είτε από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), είτε από το ΠΑΜΕ, που είναι μέλος της ΠΣΟ, εκλεγμένοι συνδικαλιστές ηγέτες και συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι.

Από το 2006 μέχρι σήμερα οι περισσότερες ελληνικές πρεσβείες διευκολύνουν όσους έχουν ανάγκη βίζας για την επίσκεψή τους. Δυστυχώς σε τρεις χώρες υπάρχουν προβλήματα με τα πιο σοβαρά στο Πακιστάν και στην Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, η Πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ αρνήθηκε χωρίς λόγο να χορηγήσει βίζα Σένγκεν στον συνδικαλιστή Azam Syed Zia Ullah. Οι δικαιολογίες που προβάλλει είναι ανυπόστατες και εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά αλλά η τρίτη που ακολουθεί την τακτική της άρνησης.

Η πρεσβεία μας στο Ν. Δελχί έχει αναθέσει τη χορήγηση βίζας σε ιδιωτικό πρακτορείο με την επωνυμία "VFS Global" (που είναι επιχειρηματικός συνέταιρος του ταξιδιωτικού ομίλου "Kuoni" με έδρα τη Ζυρίχη), το οποίο για τη χορήγηση βίζας ζητά προϋποθέσεις και έγγραφα που δεν απαιτούνται από κανένα εθνικό ή διεθνές δίκαιο, απαιτεί κατάθεση εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ, φωτοτυπία πιστωτικής κάρτας και ζητά υπέρογκη πληρωμή. Δυσκολίες επίσης παρουσιάζονται και από την πρεσβεία μας στην Νιγηρία.

Σημειώνουμε ότι αφ' ενός οι προσκαλεσμένοι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, στελέχη οι περισσότεροι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις χώρες τους και αφ' ετέρου, την πρόσκληση για τους ερχομό τους στην Ελλάδα υπογράφει πάντα το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, βουλευτής, με την ιδιότητά του σαν Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ. Επιπλέον υπογραμμίζουμε ότι όλοι όσοι συνδικαλιστές έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, προσκαλεσμένοι από τα ταξικά συνδικάτα, όλοι ανεξαρτήτως έχουν επιστρέψει στις χώρες τους».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε όχι μόνο να μην παρεμποδίζεται η επίσκεψη συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που προσκαλούνται από την ΠΣΟ ή από το ΠΑΜΕ στη χώρα μας, αλλά να διευκολύνονται και να εξυπηρετούνται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ