Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκός προϋπολογισμός...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν συντάσσει απλά προϋπολογισμό. Το 'πε ο πρωθυπουργός και ήταν σαφέστατος: Σώζει τη χώρα από τη χρεοκοπία!

Δηλαδή, ό,τι κι αν λέει ο προϋπολογισμός τους, όσο κι αν μειώνει κονδύλια από κοινωνικές δαπάνες, όσο κι αν φοροαπαλλάσσει το κεφάλαιο, όσο κι αν επιβάλλει λιτότητα, εμείς πρέπει να πούμε ...«ευχαριστώ».

Αν είναι δυνατόν να έχουμε και παράπονα από την κυβέρνησή μας. Δε φτάνει που ...δέχθηκε να αναλάβει την οικονομία της χώρας στο χάλι που βρίσκεται, σιγά μη μιλάμε κι από πάνω.

Εννοείται πως αντιδράσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις και οτιδήποτε σχετικό είναι ...εκτός κλίματος και δείχνουν μη κατανόηση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Κι όποιος δεν καταλαβαίνει ότι όλα αυτά τα μέτρα (και πολλά χειρότερα) πρέπει να παρθούν ...κακό του κεφαλιού του. Οπως σαφώς αφήνουν να εννοηθεί οι κυβερνώντες (π.χ. στη περίπτωση των λιμενεργατών), υπάρχει και η «έννομη τάξη».

ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ που είπε στην ομιλία του ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Ενα μεγάλος κίνδυνος - σημείωσε - για την παράταξη είναι «αν αρχίσουμε να μοιάζουμε με το ΠΑΣΟΚ»...

Αυτό, κατά τη γνώμη του, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο ...απώτερο μέλλον. Προφανώς, τα τελευταία χρόνια δε βλέπει ομοιότητες.

Δεν ξέρουμε πώς το αντιλαμβάνεται το όλο πράγμα ο Αντ. Σαμαράς, όμως δυο πολιτικοί χώροι μοιάζουν όταν ...μοιάζουν οι πολιτικές τους θέσεις και οι πολιτικές τους προτάσεις.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τον ίδιο «ευρωπαϊκό προσανατολισμό», οι θέσεις και οι απόψεις τους όχι απλώς μοιάζουν. Είναι σαν δυο σταγόνες νερό!

Αλλωστε, θα φανεί αυτό και από την «αντιπολίτευση» που θα κάνει (όποτε ξεμπερδέψει με τα εσωτερικά της) η ΝΔ. Είναι κι αυτή αυστηρά προδιαγεγραμμένη...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ